Eslövs IK:s tränare Lars Eklöv drar i gång handbollsmagasinet Stürmerfoul. Foto: Christoffer Borg Mattisson

EIK-tränaren startar tidning

HANDBOLL Han har nyligen åkt ur SHE-kvalet och brinner av revanschlust inför nästa säsong.
Nu startar dessutom Eslövs IK-tränaren Lars Eklöv handbollsmagasinet Stürmerfoul med premiär 2 september.

– En tidning av handbollsnördar – för handbollsnördar. Vi sträcker oss hela vägen från elit till gräsrotsnivå, konstaterar Eklöv, vd och delägare.
– Jag är övertygad om att den här produkten är eftertraktad. Det blir ett tidlöst magasin som kommer att nörda ner sig fullständigt i detaljer, människor, föreningar och företeelser inom handbollens värld.
Lasse Eklöv har ägnat hela sitt liv åt handbollen. Som spelare representerade han bland annat Kävlinge, H43 Lund och OV Helsingborg.
Och som assisterande tränare finns redan ett SM-guld med H65 Höörs damer på meritlistan.

I dag fyller EIK-tränaren 45 år.
– Handbollen har alltid betytt oerhört mycket för mig från tidiga ungdomsår till en lång elitkarriär och nu som tränare.
– Att få chansen att göra det här känns otroligt spännande.

Vad är din roll?
– Marknad och sälj. Jag ska nå ut till företagare som vill vara med och synas i detta magasin, men också bistå redaktionen med alla kontakter som jag hunnit skaffa mig under åren i handbollens värld.
– Det här kommer bli hur bra som helst.
– Själva idén var det dock min vän Christoffer Ekmark som kom med, och jag nappade direkt.
Ekmark, frilansjournalist och tidigare medarbetare på Skånska Dagbladet, är redaktionschef och ansvarig utgivare.
– Vi har länge pratat om att det saknats något för alla handbollsnördar. Nu finns förutsättningarna och nyligen bestämde vi oss för att göra en kraftansträngning, berättar Lasse Eklöv.

Stürmerfoul kommer att vara en tidning för de redan handbollsfrälsta, men handla om långt mer än bara elit. Utgivningstakten är en gång varannan månad och varje nummer ska bestå av minst 120 sidor.
5 000 exemplar ska tryckas upp inför premiären 2 september.
– Du behöver inte vara handbollare för att ryckas med i reportagen, utan det ska vara innehåll som griper tag i en med högklassiga texter och bilder, betonar Eklöv.
– Skribenterna ska våga sticka ut hakan, vara raka och ärliga. Vi tänker ha med människor som har någonting att säga och det finns enormt många historier som ännu inte har berättats.

Utöver redaktionen kommer tidningen att samarbeta med ett antal utvalda frilansjournalister och gästkrönikörer.
Bland dessa märks Redbergslids tränare Jasmin Zuta, domarkrönikören Thomas Claesson, Skuruspelaren Jennie Linnéll och journalisten Henrik Johnsson som också är tränare för sonens lag i Norrköpings HK
Med i både ägarbilden och redaktionen finns dessutom Christoffer Borg Mattisson, fotograf och digital utvecklare. Han är även sportchef i Eslövs IK.

Dagens fråga

Tänker du köpa en mobillåda till någon i julklapp?

Visa resultat

Loading ... Loading ...