Seinabo Sey tilldelades priset för "Årets textförfattare" vid Grammisgalan på Cirkus tidigare i år. Foto: Christine Olsson/TT/Arkiv

Seinabo Sey till Malmöfestivalen

Kultur och nöje Seinabo Sey, Albin Lee Meldau, Jill Johnson, Fricky, Little Jinder, Joy och Kvinnoorkestern med Edda Magnason.
På onsdagen släppte Malmöfestivalen sina första artister.

9 till 16 augusti är det dags för årets upplaga av Malmöfestivalen. På onsdagsförmiddagen avslöjades de första artisterna och bland dem fanns prisade Seinabo Sey, folkkära Jill Johnson och så den nybildade Kvinnoorkestern (Sveriges första helkvinnliga kammarorkester) tillsammans med sångerskan Edda Magnason.

Andra artister som presenterades i första släppet var soulartisten Albin Lee Meldau, r’n’b-artisten Fricky jazzsångerskan Amanda Ginsburg, skånska rapparen Joy, Little Jinder och singer-songwriter singer-songwriter Max Jury och så jazzsångaren Lina Nyberg tillsammans med libanesiska artisten Tania Saleh.

Även den populära allsången på Malmö Opera, som leds av Rickard Söderberg, blir en del av festivalen och tar plats på Stora scenen 11 augusti. Då utlovas bland annat tillbakablick på några av de mest älskade operorna och musikalerna som genom åren spelats på Malmö Operas snart 75 år gamla scen.

Här spelar artisterna:
Albin Lee Meldau, Stora scenen 14 augusti
Allsång med Malmö Opera, Stora scenen 11 augusti
Amanda Ginsburg, Gustavscenen, 15 augusti
Fricky, Stora Scenen, 16 augusti
Jill Johnson, Stora Scenen, 9 augusti
Joy, Sora Scenen, 10 augusti
Kvinnoorkestern med Edda Magnason, Gustavscenen, 16 augusti
Little Jinder, Stora Scenen, 10 augusti
Max Jury (USA), Gustavscenen, 14 augusti
Seinabo Sey, Stora Scenen, 14 augusti
Tania Saleh meets Lina Nyberg (LIB/SE), Gustavscenen, 12 augusti