Foto: TT/Arkiv

Tre män anhållna – misstänkt bomb hittades

Malmö Tre män 21 till 23 år gamla greps natten till tisdagen misstänkta för att ha förberett ett sprängdåd.
Gripandet skedde sedan deras bil stoppats av polis. I anslutning till platsen hittade polisen ett misstänkt explosivt föremål.

– När de grips anträffas ett misstänkt farligt föremål. Platsen spärras av och föremålet omhändertas av nationella bombskyddet, säger Jonas Karlberg, förundersökningsledare vid avdelningen för grova brott på Malmöpolisen.
Gripandet skedde vid tvåtiden natten till tisdagen. De tre männen ingår i den krets av personer som polisen har extra fokus på inom projektet Sluta skjut.

Polisen vill inte gå in på var på Rosengård den misstänkta sprängladdningen hittades. Men de understryker att det inte var invid polisstationen.
De tre männen är alla kända av polisen sedan tidigare. En av dem är dömd för att ha utfört en sprängning mot fastighetsbolaget Victoria Park på området Herrgården i Rosengård för fem år sedan.
De gripna misstänks för förberedelse till grov allmänfarlig vårdslöshet. På tisdagsförmiddagen var de gripna, men ännu inte anhållna. Åklagare ska under dagen ta beslut för om de ska anhållas.
Den misstänkta sprängladdningen togs om hand för teknisk undersökning.

Polisen kunde på tisdagsförmiddagen inte säga något om det finns ett samband mellan den misstänkta bomben och sprängladdningen som utlöstes på Nobelvägen natten till måndagen.
– Vi tittar alltid på om det kan sättas i samband med liknande händelser, säger Nils Norling, presstalesperson vid Malmöpolisen.
Strax efter klockan två på natten till måndagen, det vill säga nästan på klockslaget exakt ett dygn innan de tre männen greps, exploderade en sprängladdning vid en garageport på Nobelvägen nära Nobeltorget i Malmö.

Porten flög ut i gatan och ett flertal fönsterrutor krossades. En tolvårig flicka som låg och sov innanför en av dem fick glasskärvor över sig när hennes sovrumsfönster gick i bitar.

Vid lunchtid på tisdagen meddelade polisen att männen anhållits.

Läs mer:

Dagens fråga

Litar du på opinionsundersökningar?

Loading ... Loading ...

Webbkryss