Plan B tillåts sälja alkohol – ”ofattbart”

malmö Klubben Plan B har beviljats tillstånd att servera alkohol i sina lokaler på Norra Grängesbergsgatan.

Det är Slaughterhouse Brewery AB som tekniskt sett har fått tillståndet, vilket i praktiken innebär försäljning av vin, sprit och öl i anknytning till klubben Plan B.

Detta uppger klubbens grundare på Facebook.

Klubben, som funnits i drygt tre år, har tidigare försökt att få alkoholtillstånd, men utan framgång. Detta trots de 2000 namnunderskrifter som lämnades in till kommunen av Malmöinitiativet med syftet att underlätta för kulturföreningar att få tillstånd.

Men sedan Plan B slagit sina påsar ihop med Stockholmsklubbarna Slaktkyrkan och Kraken tändes en strimma av hopp.

Planen var att Slaktkyrkan skulle ta en mer affärsmässig roll, till exempel genom att söka olika tillstånd och sköta kontakten med myndigheter.

Samarbetet ser nu ut att ha burit frukt.
– Det känns helt ofattbart. Vi har gått genom eld och vatten de senaste tre åren för att få den här tillståndet, och nu räddas vi plötsligt från en person från Stockholm, säger Carlo Emme, grundare och event manager på Plan B.

Redan den här veckan börjar Plan B att hålla öppet längre. Planen för den nära framtiden är att hålla fler evenemang, boka fler artister och steppa upp marknadsföringen.
– Inom ett par veckor så inleder vi sommarsäsongen med en nybyggd uteservering. Det blir som en trädgård i garagedjungeln, en grön oas av lugn, vänskap och musik. Det blir väldigt speciellt, säger Carlo Emme.

Läs mer: