Zoran Jovanovic räddade en viktig poäng för sitt TFF. Foto: TT

Jovanovic räddade en poäng

Fotboll Trelleborgs FF hade stora problem att få hål på Norrby, men till slut räddade Zoran Jovanovic en poäng med ett sent mål.

Måndagens Superettan-drabbning på Vångavallen såg länge ut att bli både mål- och poänglös för TFF, som med ganska lågt tempo, slarvig passningsspel och dålig kvalitet på avsluten hade stora problem trots spelövertag mot gästande Norrby.
Gästerna kunde dessutom fokusera på defensiven under större delen av den andra halvleken efter att Lundasonen och ex-MFF:aren Dardan Rexhepi gjort 1-0 i den 42:a minuten i en snygg soloprestation.
Samme Rexhepi kunde förresten ha gjort både ett och två mål till, men han brände en straff i den tredje matchminuten (bra räddning av Andreas Beck Larsen) och snubblade när han var helt fri med målvakten i ett senare skede av matchen.
TFF fick dessutom klara sig utan Salif Camara Jönsson (skadekänning) som byttes ut redan efter 22 minuters spel (ersättande nyförvärvet Dennis Antwi svarade dock för ett piggt inhopp).
Men mot slutet av den andra halvleken ökade TFF trycket mot ett allt mer defensivt Norrby och i 89:e minuten kunde Zoran Jovanovic kvittera med en praktträff. Det var tredje matchen i rad som Jovanovic gjorde mål.
– Vi tog oss tillbaka in i matchen på ett bra sätt och det var mentalt viktigt för oss att få det målet, sa TFF-tränaren Peter Swärdh efter matchen.

Dagens fråga

Vilken marknad är bäst?

Visa resultat

Loading ... Loading ...