Robert Månssons dagar som handbollsspelare är räknade. SM-slutspelsmatcherna blir hans sista i karriären. ARKIVBILD

Robert Månsson gör sina sista matcher

HANDBOLL Robert Månssons matcher med HK Malmö i SM-slutspelet blir hans sista i karriären.

– Förr eller senare så tar spelarkarriären slut. Men att dagen skulle komma så tidigt, och att beslutet inte skulle vara mitt eget, känns oerhört tungt och orättvist.

Det är hans efterhängsna skador som har tvingat fram beslutet.
– Jag har krigat och slitit för att komma tillbaka, om och om igen. I december 2018 var jag nästan på den nivån jag vill vara, berättar den 27-årige Robert Månsson i ett pressmeddelande från HK Malmö.
– Men i början av februari började knäet säga ifrån igen. Jag har fortsatt hänga i och stundtals levererat den handboll jag vill under våren, trots få träningar, ständig smärta och långa återhämtningsprocesser för att klara av matcherna.
– Nu orkar inte skallen längre och nu tillåter inte kroppen längre. Jag måste ta ett moget och långsiktigt beslut och tänka på framtiden, säger han.

I augusti genomgår han en ny operation, förhoppningsvis den sista. Sedan startar livet efter den aktiva karriären.
– Min karriär är jag oerhört stolt över och som jag som åttaåring bara kunde drömma om.
Det har blivit landskamper, UVM-guld och SM-guld längs vägen.
– Det är något jag aldrig kommer att glömma. Handbollen har gett mig så otroligt mycket. IK Sävehof skapade grunden för min handbollsutbildning och HK Malmö trodde på mig när ingen annan gjorde det.

I hela 18 år har Robert Månsson lagt ned tusentals timmar för att uppnå sin handbollsdröm. Men nu har han alltså nått vägs ände som aktiv handbollspelare.
Men än är inte den sista matchen gjord. HK Malmö är just nu mitt uppe i SM-kvartsfinalerna, där man ligger under mot Sävehof med 1–2 i matcher. Först till tre segrar går till semifinalerna.
– Säsongen ska inte sluta förrän sent i maj månad. Vi ska kämpa och kriga för möjligheten att avsluta säsongen med ett SM-guld, lovar Robert Månsson.

HK Malmös starke man, ordföranden HK Jörgen Rasmussen, säger så här om Robert Månssons beslut att lägga av:
– Vi i HK Malmö kan bara beklaga att han nu tvingas avsluta sin karriär i förtid.Robert har alltid varit en laglojal spelare kryddat med sin smarta spelstil.
– Därtill en mycket uppskattad lagkompis. Han har också alltid bidragit till att vara en riktig lagspelare även utanför planen med stort engagemang och hjärta för klubben i alla lägen. .
– Vi är många som kommer att sakna honom på plan, men vi är glada att vi knutit honom till oss i rollen som sportchef för vår växande ungdomsverksamhet, säger Jörgen Rasmussen. (Skd)

Sportresultat

Sport i dag