Ett 50-tal åhörare kom till mötet om vildsvin oh fick bland annt lyssna till länsstyrelsens Tom Espgård.

Mobila kylar föreslås för skjutna vildsvin

På landet Mobila kylanläggningar för att underlätta avsättningen av vildsvinskött. Det var en av de idéer som framfördes vid ett LRF-möte i Höör nyligen.

Det var LRF:s kommungrupp i Höör som arrangerade mötet tillsammans med LRF:s lokalavdelningar Norra Frosta samt Bosjökloster-Gudmuntorp. Medverkade gjorde ett femtiotal markägare samt representanter från LRF, Jägareförbundet och länsstyrelsen.
Mötet som hölls i Hallaröds skola inleddes med att man gemensamt åkte ut till Göran Svensson i Rugerup och tittade på vildsvinsskadorna i fält. Därefter hölls föredrag om regeltolkningar och vildsvinsskadornas omfattning. Mötet avslutades med diskussion och frågestund.

En intressant idé som framfördes handlar om mobila kylanläggningar som skulle kunna placeras ut för att underlätta hanteringen av skjutna vildsvin. Där skulle jägarna kunna lämna av sina vildsvin varpå uppköparen kan hämta och hantera större volymer från ett och samma ställe.

Dagens fråga

Följer du Allsvenskan?

  • Nej (62%, 261 Röster)
  • Ja (38%, 160 Röster)

Antal röster: 421

Loading ... Loading ...