Eos utslaget ur SM-slutspelet

BASKET Säsongen är över för Eos Lund som föll i SM-semifinalen med 0-3 i matcher mot ett överlägset Högsbo.

Eosdamerna tog sig till en historisk SM-semifinal efter att bland annat ha besegrat Högsbo två gånger under grundseriespelet.
Men i slutspelet hade motståndarlaget förstärkt och gick helt enkelt inte att besegra. Den tredje matchen på onsdagen hemma i Lund var den sämsta av Eos som föll igenom helt och förlorade med stora siffror till slut.

– Som vanligt i den här serien svarade vi för en stor dipp i den tredje perioden. Vi hade för dålig disciplin och gav dem för mycket yta, konstaterade Eos Kajsa Lundahl i C More.
Det största bristen hos hemmalaget var emellertid oförmågan att få bollen i korgen i offensiven. Defensivt var spelet helt okej, men framåt var det massvis med missade två- och trepoängare vilket hela tiden gav gästerna möjligheten att sätta enkla poäng i motattackerna.

Trots förlusten – Eos låg under med tolv poäng redan i halvtid och var aldrig nära att kunna hota – kan tjejerna från Lund vara nöjda med sin säsong som gav damlagets första SM-semifinal någonsin.
– Jättekul för oss som klubb, vi har utvecklat vår vinnarkultur och tagit nya steg i vår utveckling. Men sedan var det såklart en stor besvikelse att vi inte klarade av Högsbo och blev utskåpade av dem i semifinalen.
– Men sett över hela säsongen får man ändå se vår insats här som ett fall framåt, konstaterade en besviken men samlad Kajsa Lundahl.

Dagens fråga

Vilken marknad är bäst?

Visa resultat

Loading ... Loading ...