Marcus Svensson tog silver i Rio-OS 2016. Nu ska han försöka kvala in till Tokyo-OS 2020. Vägen dit kan gå via Minsk, där han i juni ska representera Sverige i European Games. ARKIVBILD/TT

Skånska skyttar klara för European Games

SKYTTE Skeetskyttarna Marcus Svensson och Stefan Nilsson, från Landskrona Saxtorp respektive Trelleborg, är två av de fem idrottare som Sveriges Olympiska Kommitté, SOK, tagit ut till European Games.

Tillsammans med skeetskytten Victoria Larsson samt boxarna Agnes Alexiusson och Love Holgersson är Svensson och Nilsson de första fem idrottarna som SOK tagit ut för att representera Sverige i Europeiska Spelen i Minsk.
– Europeiska Spelen är ett viktig steg på vägen mot OS i Tokyo. Sverige kommer att ha en trupp på 50-60 aktiva i Minsk, säger SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo i ett pressmeddelande.
Det svenska skeetskyttarna har haft fina internationella framgångar de senaste åren. Både Marcus Svensson och Stefan Nilsson tog sig till OS-final i Rio 2016. Svensson tog silver och Nilsson slutade sexa. För skeetskyttarna finns dessutom kvotplatser till OS i Tokyo nästa år att skjuta om under Europeiska Spelen i Minsk 21-30 juni.
– Europeiska spelen är en viktig tävling för oss. Det är viktiga OS-kval som pågår i Minsk och vi kan genrepa många funktioner inför spelen i Tokyo och börja bygga det olympiska laget, säger Peter Reinebo.
Nästa uttagning till Europeiska Spelen sker i början av maj månad.

Dagens fråga

Äger du en bil?

Loading ... Loading ...