87-åring åtalas nu för mord

Ö KLAGSTORP
En 87-årig man från Östra Klagstorp åtals nu för att ha mördat sin några år yngre sambo i oktober förra året.
Mannen som från start erkänt mordet berättar nu att planen var att ta sitt eget liv.

Det var den 18 oktober förra året som den 87-årige mannen larmade polis från en bostad i Östra Klagstorp och uppgav att kvinnan var död. Mannen greps omgående när polis kom till platsen.
– Han har skurit henne i handleden med en kniv och hon har förblött av skadan, säger kammaråklagare Mathias Larsson till Trelleborgs Allehanda

Mathias Larsson som lämnade in stämningsansökan på torsdagen uppger att mannen berättat att han tillsammans med sambon tagit ett gemensamt beslut om att han först skulle ta livet av kvinnan och därefter göra slut på sitt eget.
Mannen ska dock inte ha förmått att skära sig själv tillräckligt djupt utan i stället valt att kontakta polisen med uppgifter om att kvinnan låg död i hemmet.

Som Skånskan berättat tidigare har mannen erkänt mordet från start. Han har efter anhållandet suttit häktad sedan den 20 oktober förra året.
En teknisk undersökning genomfördes omgående på mordplatsen och teknisk bevisning stödjer vad mannen berättat i förhören. Den psykiska undersökning som gjorts gör gällande att mannen inte vid tillfället led av någon allvarlig psykisk störning vid tiden för mordet.

Rättegången vid Ystads tingsrätt beräknas hållas inom cirka två veckor. Vilket straff åklagare Mathias Larsson tänker yrka på är fram till rättegången inte känt.

Dagens fråga

Litar du på opinionsundersökningar?

Loading ... Loading ...

Webbkryss