Gaisare anmälda efter TFF-premiären

TRELLEBORG Helgens premiär i fotbollens superetta mellan Trelleborg och Gais har resulterat i flera anmälningar om brott mot ordningslagen.

Det var när 450 Gais-supportrar anlände till Trelleborgs centralstation i lördags som ett antal bengaler tändes och drog igång brandlarmet när stationsbyggnaden rökfylldes.
Räddningstjänsten ryckte ut medan supporterskaran började tåga genom stan.

Under marschen upp till Vångavallen tändes ytterligare bengaler. En av supportrarna är nu misstänkt för framkallande av fara för annan efter att han tände ett rökbloss mitt i folkhavet.
Under matchen ska även en supporter ha hoppat över staketet och in på området i anslutning till planen. Mannen togs om hand och är nu misstänkt för brott mot ordningslagen.

– Det blev ändå mycket bättre än vi befarade. Vi hade fint väder till skillnad från förra året då det var snöhagel på premiären, säger supporterpolis Jan-Ingvar Nilsson.
Han konstaterar att polisen med hjälp av kameraövervakning identifierat några av de misstänkta förövarna, samtliga från Gais.
– Våra supportrar från True blues här i Trelleborg känner vi väl. De är lugna och dem har vi jättebra kontakt med, säger Jan-Ingvar Nilsson.

Dagens fråga

Är du för kärnkraft?

Loading ... Loading ...