Bragdvändning av YIF i Alingsås

HANDBOLL Ystads IF var i brygga i onsdagens SM-kvartsfinal i Alingsås. Men lyckades vända och vinna och leder nu med 2-1 i matcher.

Med sex minuter kvar av drabbningen i Estrad Arena i Alingsås hade hemmalegt ledningen med 25-21 och klart grepp om matchen.
Men sedan tog det roliga slut för hemmalaget. YIF började spela sju mot sex och fick fin utdelning på det. Gjorde sex raka mål och vann matchen med 27-25.

– Det känns väldigt gött just nu. Det var en jättetuff och svängig match och då är det det extra härligt att vinna den. Visst, vi låg under, men vi vågade vinna, fick bra träff på vårt sju mot sex, lite flyt med marginalerna bakåt och var tålmodiga och kyliga till slut, summerade YIF:s Alexander Borgstedt i C More efter slutsignalen.
En hetsig situation i den andra halvleken ledde till at både YIF:s Jonathan Svensson och hemmalagets Andreas Berg åkte på röda kort, men det tonade Borgstedt ner.

– Det är slutspel, då blir det känslor, det hör till. Det är sånt som händer. Jag tycker det var lite tufft med rött kort där.
Priset till matchens lirare gick till Mario Lipovac som tryckte in sex mål från linjen. Men frågan är om inte YIF:s störste hjälte var Anton Hallbäck, som formligen flög in i egen målzon för att rädda en boll som var på väg in i öppen kasse i slutspurten.
Nu väntar match fyra i Ystad – då kan YIF i händelse av seger bli klart för SM-semifinal.
– Vi får åka hem och slipa på detaljerna, men det kommer Alingsås också att göra. Det blir säkert en jämn och tuff match igen, sa Alexander Borgstedt.

Dagens fråga

Har du bokat någon sommarresa?

Loading ... Loading ...