Svenska goalballandslagets lagkapten Trelleborgaren Fatmir Seremeti är på plats på lördag och berättar om sporten som utövas av synskadade idrottare över hela världen. Foto: Trelleborgs kommun

Nya ”himmaplanen” för goalball firas

TRELLEBORG Trelleborg har utsetts till hemmaplan för Svenska Goalballandslaget. Det kommer att uppmärksammas och firas lördagen den 30 mars.

Med start klockan 11.00 på lördag blir det efter en inledande kort ceremoni uppvisningsmatcher av Svenska Goalballandslaget på deras hemmaplan som utsetts att vara Trelleborg och Söderslättshallen.
Helgen den 30-31 mars har goalballandslaget förlagt sitt träningsläger till Trelleborg. Då passar man på att visa upp sporten som utövas av synskadade idrottare över hela världen. Sedan 1980 är goalball dessutom en officiell Paralympicsgren.

Detta görs genom att bjuda in till en öppen uppvisning av sporten som även inkluderar en drabbning i goalball med lokala politiker från både kommunstyrelsen och kultur- och fritidsnämnden.
Lagkaptenen och Trelleborgaren Fatmir Seremeti förklarar klockan 11.10 spelets idé och grundläggande regler.

Mellan klockan 13 och 17 är det möjligt att se landslaget träna och förbereda sig inför kvalet till Paralympics som är i juni-juli i Fort Wayne, Indiana, USA med målsättning till Paralympics i Tokyo 2020.

Dagens fråga

Är du för kärnkraft?

Loading ... Loading ...