Sortföreträdare kommer visa sina nyheter på potatisfronten.
Borgeby fältdagar arrangeras i år den 26-27 juni.
Andreas Mårtenssonl.

Potatis i fokus i Borgeby

På landet Potatisodling kommer stå i fokus under Borgeby Fältdagar 2019.
Det är inte första gången som potatisen hamnar i strålkastarljuset under fältdagarna i Borgeby – och säkerligen inte heller den sista.

I ett pressmeddelande berättar arrangörerna att man riktar sig mot både erfarna odlare och mot de som är nyfikna och kanske funderar på att börja odla.

– Potatisproducenterna är en stark och engagerad odlarkår som arbetar i en bransch på frammarsch. Det är hett att odla potatis idag, säger Andreas Mårtensson, mässansvarig för Borgeby Fältdagar.
Under mässans två dagar – den 26-27 juni – kan besökarna ta del av ny kunskap inom området bevattning, se nya tekniklösningar användas i fält och få möjligheten att möta andra intresserade och knyta nya kontakter.
Det kommer givetvis finnas både utställare, demoodlingar och maskindemonstrationer. Precis som vanligt.
I potatismaskindemonstrationen som går av stapeln en gång per mässdag, visas olika maskiner av olika fabrikat i sitt rätta sammanhang. Marknadsledande företag kommer visa fram hela potatiskedjan för publiken, lovar mässarrangörerna.
Grimme Scandinavien ska köra maskiner som är helt nya för den svenska marknaden och AVR presenterar sitt helhetskoncept – från sättning till upptagning.
Bra system för blastkrossning kommer ägnas extra uppmärksamhet.
Dessutom utlovas sortdemonstration då sortföreträdare visar sina nyheter och diskuterar i fält.
På området kommer det också finnas ett renodlat potatistält med de främsta företrädarna inom potatisbranschen på plats.

På demo-odlingarna ska det bland annat handla om vattenhushållning i årets nya torkstressdemo – vilket lämpar sig väl då årets tema är vatten.
Drygt 400 svenska och internationella utställare och drygt 20 000 besökare väntas till årets arrangemang. Huvudarrangör för fältdagarna är HIR Skåne AB. Medarrangörer är Hushållningssällskapet Skåne, Lantmännen, LRF Media, Sparbanken Skåne, Väderstad AB och Yara.

Dagens fråga

Följer du Allsvenskan?

  • Nej (62%, 261 Röster)
  • Ja (38%, 160 Röster)

Antal röster: 421

Loading ... Loading ...