Anna Nieto, Olivia Arbab och Shubha Vasavada är några av LTH-studenterna som lyfter fram aquafaba, en ersättare för äggvita, och som visar hur kikärtorna som är dess grund kan bli till nyttiga kex.

Så tas restprodukt till vara

Lund Aquafaba, det vill säga uppvispat kokspad från exempelvis kikärtor, är ett veganskt alternativ som kan ersätta äggvita för att ge majonnäs och kakor rätt konsistens.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på Skånskan.se
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din mejlkorg
Senaste nytt omLund

Dagens fråga

Har du tagit årets första dopp i havet ännu?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev