I söndags bröt ett bråk ut mellan ungdomar vid Triangeln. Igen. Foto: Karsten Petersen/Arkiv
Foto: Karsten Petersen/Arkiv

Polisen: håll rätt på era ungdomar

Malmö "Malmöpolisen efterlyser föräldrar som tar ansvar för sina ungdomar"
Så skriver polisen på Facebook efter den senaste tidens bråk kring St Johannesplan.

Strax efter klockan sex på söndagen. Ett flertar polisbilar stannar till runt McDonalds. Där inne har en stund tidigare brutit ut med flera ungdomar inblandade. Till slut frihetsberövar polisen en man i 25-årsåldern och tre ungdomar i övre tonåren avvisas från platsen.
– Det är stökigt och bråkigt på platsen och mycket människor inblandade så det är svårt att veta vad som varit upprinnelsen till det hela, sa polisens presstalesperson Peter Kjällkvist till Skånskan i söndags.

Bråket på McDonalds var ingen engångsföreteelse. Under de senaste veckorna har polisen upplevt ökande problem med olika grupperingar av ungdomar som håller till i området kring Triangeln. Det skriver man i ett facebookinlägg där man uppmanar föräldrar att ta ett större ansvar för sina barn.

Det har stundtals lett till bråk med flertalet inblandade och många gånger väldigt unga människor.

Man skriver också att bråken har lett till att polisen vid flera tillfällen behövt rycka ut för att avvisa ungdomar.
”I flera fall har ungdomarna körts hem till sina föräldrar av polisen, så att de kan ta sitt föräldraansvar, tala med sina ungdomar och förhindra att ungdomarna vistas i en sådan miljö. Att ens ungdom körs hem i polisbil, borde för de flesta vara en signal om att det finns saker att ta tag i med sin ungdom men ibland uppfattar tyvärr inte alla föräldrar signalen.”

– Vi kan tyvärr konstatera att en del av dessa ungdomar återkommit till platsen kort efter att vi kört hem dem. Vi önskar att föräldrarna pratar med sina ungdomar om var de befinner sig och vilka miljöer de rör sig i säger lokalpolisområdeschef Andy Roberts.

I inlägget uppmanar polisen också föräldrar att ta för vana att tala med sina ungdomar om deras vardag, om vem de umgås med om vart de brukar hålla till.

Dagens fråga

Brukar du åka in till Köpenhamn?

Loading ... Loading ...