Foto: TT
Foto: TT

Oavgjort för Sverige efter rysare i Norge

Fotboll Sverige kryssade mot Norge i en galen EM-kvalmatch. Underläge 0-2 vändes till 3-2.
Robin Quaison satte ledningsmålet i 91:a minuten, men inhopparen Ola Kamara frälste hemmalaget med ett kvitteringsmål i 96:e minuten.

Sverige och Norge spelade 3-3 i en svängig match på Ullevål.
– Jag tycker vi är det bättre laget. Visst, de har 2-0, men matchbilden speglar inte det. Det känns mer som en förlust. Det är surt, sa Robin Quaison till C More.

Hemmalaget inledde bäst. Efter dryga kvarten nickade Joshua King bollen i ribban. Sverige jobbade sig in i matchen och skapade ett par farliga chanser innan Norges ledningsmål. Viktor Claesson vek in framför mål och avslutade efter en halvtimmes spel, men skottet kom rakt i famnen på norska målvakten Rune Jarstein.

Norge tog ledningen i slutet av första halvlek. Efter en tilltrasslad situation i straffområdet tofflade Björn Johnsen in 1-0 från nära håll i offsideposition, men domaren godkände målet.
Hemmalaget utökade ledningen i 59:e minuten. Efter ett inspel från kortlinjen nickade King in 2-0. Det såg mörkt ut för Sverige som höll på att studsa tillbaka direkt. Fyra minuter efter målet stormade Albin Ekdal in i straffområdet och sköt i stolpen. Det var det sista mittfältaren gjorde i matchen. Ekdal fick utgå skadad.

Det blev en spännande avslutning. För i 69:e minuten fick Sverige straff. Jarstein gick rätt och räddade Andreas Granqvists straff, men returen tryckte Claesson i mål. En storspelade Jarstein stod några anfall senare för en vass reflexräddning när Quaison nickade från nära håll. Anfallaren hade mer att ge. I 85:e minuten avlossade han ett skott som styrdes i mål av en försvarare och på tilläggstid satte han 3-2. Det såg ut att bli tre tunga svenska poäng, men i matchens sista sekund kvitterade Norge efter en hörna.

Nästa uppgift för Sverige i EM-kvalet är hemmamatch mot Malta den 7 juni.

Sportresultat

Sport i dag