I 150 knyck hem från festival

Eslöv

Ett sällskap som var på väg hem efter att ha besökt Emmabodafestivalen hamnade i somras i en kollision vid trafikplats Roslöv på E22 utanför Eslöv. Nu döms föraren i bilen för grov vårdslöshet i trafik.
Ett vittne beskriver att bilen ”vinglade åt alla håll och kanter” och ansåg bilen vara livsfarlig. Vittnet – en polisman som inte var i tjänst – bestämde sig för att följa efter bilen samtidigt som han kontaktade ledningscentralen. Färden gick då i 150 kilometer i timmen, enligt polismannen.
Just när han lagt på luren till ledningscentralen körde den vinglande bilen på ett framförvarande fordon som av kollisionen åkte ut på en åker och voltade.
Den 25-årige föraren döms för att ha orsakat olyckan. Straffet blir villkorlig dom med 75 timmars samhällstjänst.
25-åringen erkänner vårdslöshet i trafik men anser inte att gärningen ska bedömas som grov. Anledningen till att färden vinglade ”lite mer än vanligt”, enligt honom, kan ha varit att bilen var lastad med väskor och flera personer och att han inte är van vid att köra med en så tungt lastad bil.
Det framkommer inte i domen huruvida någon i det framförvarande fordonet som voltade på åkern skadades.

Dagens fråga

Brukar du sopsortera?

Loading ... Loading ...

Webbkryss