Fartfest på Jägersro

TRAV Det bjöds på en härlig fartfest på Jägersro på tisdagskvällen. Den sjuårige valacken Wingait C.H. vann på 1.09.9/1640 auto, och det är den snabbaste segertiden i år i landet.

Det var i V64-tävlingarnas femte avdelning, som vi fick uppleva ett lopp i ultraljudsfart. En öppning som knappt har setts tidigare banade väg för Wingait C.H.
De första 500 meterna travades på närmast osannolika 1.04.9 i vårkylan i Malmö. Christoffer Eriksson körde till ledningen med Rajah Press. Sedan försvarade han den hårdnackat när Halmstadamatören Håkan B. Johansson och Mr Pellegrino kom farande och tryckte på i ett misslyckat försök att få överta ledningen.
I draget bakom ledarduon låg Stefan Persson och myste med sin starke och fartfyllde Wingait C.H. Halmstadtränaren körde framåt i rätt läge, och såg till att hålla ett hårt tempo för att inte bjuda inte in någon annan i matchen.
Det märks att våren börjar spira, ity att allt bättre hästar hittar ut från stallvärmen. Fyraåringarna Zahra Mil och Procolate svarade båda för starka insatser.
– Hon var laddad, löpglad, och vann enkelt, sa Christoffer Eriksson efter segern med Zahra Mil, som tränas av amerikanen Jerry Riordan.
I samma lopp svarade Lars I Nilssons märr Procolate för en vass spurt, medan Joakim Lövgrens stjärnämne Zara Kronos var blek om nosen i årsdebuten efter ett lopp utvändigt om Zahra Mill.
Den rätta V64-raden 2-2-8-1-5-6 belönades med hela 97 118 kronor.

Sportresultat

Sport i dag