Foto: TT/Arkiv

Tre väpnade rån under natten

Malmö Fyra personer utsattes för rån på sina mobiltelefoner samtidigt som de hotades med kniv under natten till söndagen. Ett av rånoffren blev också knivskuren och fick föras med ambulans till sjukhus.

Den knivskurne mannen, som är i 40-årsåldern, blev i samband med rånet bestulen på sin mobiltelefon. Knivrånet ska ha inträffat strax före klockan tre på Karolingatan i Röda Höja.

– Mannen har förts med ambulans till sjukhus för vård, men det ska vara lindriga skador, säger Filip Annas, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

En knapp halvtimme senare inträffar nästa knivrån på Agnesfridsvägen. Det är två tonåringar – en 16-årig flicka och en 17-årig pojke – som utsätts för en okänd gärningsperson som ska ha hotat flickan med kniv och tvingat till sig hennes mobiltelefon och sedan försvunnit från platsen.

Vid fyra-tiden blir en man rånad på sin mobil på Västra Skrävlingevägen. Gärningsmannen hotar målsägande med kniv och tillgriper hans mobiltelefon och försvinner sedan från platsen.

Polisen söker bland annat med hundpatrull men ingen person är gripen.

– Vi har ingen misstänkt eller gripen i nuläget. Händelserna utreds var för sig men eftersom rånen skett nästan samtidigt och nära geografiskt utesluter vi inte att det skulle kunna vara samma gärningsperson, säger Filip Annas.

Polisen vill gärna ha tips av allmänheten om de olika händelserna.

Dagens fråga

Är du för kärnkraft?

Loading ... Loading ...