Britt-Marie Jobacker, Leif Sandberg och Jonny Cato Hansson.

Nya i Centerpartiets Skånestyrelse

HÖÖR Vid Centerpartiet Skånes distriktsstämma i Höör valdes på lördagen Leif Sandberg, Tomelilla, till ny distriktsordförande.
Även de två vice ordföranden är nyvalda: Britt-Marie Jobacker från Staffanstorp samt riksdagsledamoten Jonny Cato Hansson från Helsingborg.

Drygt 200 centerpartistiska skåneombud samlades på Backagården i Höör.
På dagordningen stod både val av ny styrelse samt motionsbehandling inför partistämman i september.
Till ny distriktsordförande valdes Leif Sandberg, kommunalråd i Tomelilla:
– I höstas gjorde Centerpartiet sitt bästa val på över 30 år. Vi har fått många nya medlemmar över hela Skåne. Min främsta uppgift är att ta tillvara det stora engagemanget på ett strukturerat sätt. Jag tänker jobba för att vi blir ännu duktigare på att vinna val, nu närmast till europaparlamentet den 26 maj, säger Leif Sandberg.

Det blev en styrelse med flera nyvalda ledamöter. Så även de två vice ordföranden. Britt-Marie Jobacker (förste vice ordförande) bor i Hjärup och valdes för en kort tid sedan även till ordförande för Centerpartiet i Staffanstorp kommun. Jonny Cato Hansson (andre vice ordförande) var kommunalråd i Helsingborg fram till valet i september, då han blev riksdagsledamot.
Enligt Leif Sandberg är blandningen i styrelsen mellan nyvalda och omvalda, mellan äldre och yngre, kvinnor och män samt mellan olika delar av Skåne, en styrka.
– Jag har alltid engagerat mig i olika samhällsfrågor. Jag ser vilka möjligheter vi har här i Skåne – riktiga jobb och välfärd skapas i välmående gröna företag. Med det i åtanke är det kanske inte så konstigt att man ibland ser mig i en traktor, ibland läsandes bokslut och ibland i en talarstol. Det är så jag vill ha det. Jag försöker att leva efter mottot ”Rätt levat, är livet långt nog!”.
Centerpartiet Skånes distriktsstyrelse består av:
Leif Sandberg (ordförande) Tomelilla, Britt-Marie Jobacker (förste vice ordförande) Staffanstorp, Jonny Cato Hansson (andre vice ordförande) Helsingborg, Fredrik Jönsson, Svalöv, Ingela Lärkevie, Örkelljunga, Charlotte Bossen, Malmö, Michaela Esseen, Malmö, Johan Lager, Lund, Cornelia Lovfeldt, Sjöbo, Anders Edwall, Hässleholm, Andreas Nilsson, Kristianstad, Olof Lindqvist, Östra Göinge samt Monika Andersson, Helsingborg.

Läs mer:

Dagens fråga

Det finns tyvärr inga omröstningar för tillfället.