Polis och räddningstjänst på plats vid Östervångsparken i Trelleborg under sökandet efter en försvunnen 12-årig pojke på torsdagen. Foto: Johan Nilsson / TT

12-åriga pojken hittad oskadd

Trelleborg En tolvårig pojke var försvunnen i mer än ett halv dygn sedan han försvunnit på väg till skolan.
Vid halv tio-tiden på kvällen hittades han välbehållen.

Den 12-årige pojken sågs senast klockan 07.40 på torsdagen när han lämnade hemmet på Högalid i Trelleborg för att gå till skolan. Han anmäldes försvunnen när han aldrig kom fram till skolan.

Polisen gick ut med signalement på pojken och efterlyste tips från allmänheten. Flera tips kom in från vittnen som sett en pojke som stämde in på signalementet längs väg 108 i höjd med Haglösa mellan halv nio och kvart i nio på morgonen. Patruller skickades ut för att kontrollera men ändå skulle det dröja ytterligare ett halv dygn innan pojken hittades.

Vid kvart över nio-tiden på kvällen körde en kvinna längs väg 108 när hon framför sig fick se en pojke hon tyckte stämde överens med signalementet och slog larm till polisen.
– Det är en privarperson som sett en pojke som denne tror är det är honom som vi letar efter, säger Rickard Lundqvist, pressinformatör vid polisens ledningscentral.
– Vi skickar dit en patrull som 21.24 kan konstatera att det är han och att han är välbehållen.

Efter att man konstaterat pojkens identitet kördes han direkt hem till sina föräldrar.

Dagens fråga

Har du klimatångest?

Loading ... Loading ...

Webbkryss