Kyrkogårdsförvaltningens arbetsledare Jan-Inge Ingvarsson vid några av de översvämmade gravarna på Eslövs kyrkogård. Företaget Spoltec har sedan i måndags pumpat bort mycket av vattenmassorna. FOTO: LENNART ANDERSSON
Logga in eller köp Premium för att se hela bildspelet
Företaget Spoltec har sedan i måndags pumpat bort mycket av vattenmassorna. Medarbetarna Thomas Jensen och Daniel Andersson har lagt ut 200 meter vattenledningar och kört i skytteltrafik med stora tankbilen för att få bort vattnet.
Logga in eller köp Premium för att se hela bildspelet
En teori är att en vattenledning blivit igensatt under arbetena som Trafikverket gjorde på järnvägen under 2016. Det har inte regnat så mycket sedan dess. FOTO: LENNART ANDERSSON
Logga in eller köp Premium för att se hela bildspelet
Vattnet pumpades upp i tankbil och fördes bort. FOTO: LENNART ANDERSSON

Översvämning bland gravarna

ESLÖV Eslövs kyrkogård översvämmades under måndagen och på tisdagen pågick arbetet med att få bort vattenmassorna.
Ett stort antal gravar fick plötsligt stora vattenpölar över eller omkring sig. Det har regnat mycket senaste tiden, men kyrkogårdsförvaltningen i Eslöv tror att problemen orsakats av att det blivit ras i någon ledning nere vid stambanan, som gör att regnmängderna inte kan rinna undan.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på Skånskan.se
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din mejlkorg

Dagens fråga

Litar du på opinionsundersökningar?

Loading ... Loading ...

Webbkryss