MP vill också bevara stuga

karlarp

Den beslutade rivningen av banvaktsstugan i Karlarp väcker känslor, vilket vi berättade om i torsdagens Skånska Dagbladet. Också Miljöpartiet har reserverat sig mot miljö- och byggnadsnämndens beslut att riva stugan. Det meddelar ledamoten Klas von Seth i ett mejl till Skånska Dagbladet.
Anledningen är att Miljöpartiet vill att en historisk dokumentation göras av stugan innan rivning.
– Den historiska dokumentation skulle däremot berätta för läsaren om en svunnen tid då skötseln av stambanan var av högsta prioritet, skriver Klas von Seth i ett mejl.
Däremot är han mer skeptisk till att stugan kan bevaras på längre sikt.
– Stugans närhet till spåren gör att det skulle vara en fara för människor att vistas där. Att stugan skulle göras till museum är därför inte heller lämpligt. Att flytta stugan från dess nuvarande plats skulle rycka bort den från dess historiska sammanhang och faller därför som ett alternativ, skriver Klas von Seth.

Dagens fråga

Följer du Allsvenskan?

Loading ... Loading ...