Misstänks ha hotat kvinna inför rättegång

MALMÖ En 56-årig Malmöbo begärs nu häktad misstänkt för att ha hotat en kvinna och hennes vuxne son i samband med ett misshandelsmål.

Enligt häktningsframställan är 56-åringen misstänkt för att vid 26 olika tillfällen under perioden den 28 november till den 8 mars ha skickat sms till kvinnan med hotfulla meddelanden. En del av dem ska även beröra kvinnans vuxna son.
Hoten handlade om en rättsprocess, där mannen åtalades för att ha misshandlat kvinnan. Enligt åklagaren upplevde kvinnan sms:en som hotfulla och hon kände rädsla när hon fick dem.
– I nuläget vet vi inte om mannen har skickat sms som en hämnd för att han har polisanmälts eller om det är för att påverka kvinnan inför rättegången, säger kammaråklagare Tomas Olvmyr.
Kvinnan och hennes son ska känna mannen sen tidigare men enligt åklagaren ska det inte ha funnits någon kärleksrelation mellan 56-åringen och kvinnan.
Däremot menar åklagaren att de hotfulla meddelandena ska ha att göra med att den misstänkte mannen har blivit polisanmäld och åtalad för misshandel av kvinnan.
– Målet skulle ha tagits upp i en rättegång i februari men på grund av för mig okända orsaker blev den inställd, berättar Tomas Olvmyr.
Malmöbon begärdes anhållen i måndags och greps och anhölls i onsdags morse. Häktningen hålls i Malmö tingsrätt på lördagen klockan 11.

Dagens fråga

Eurovision: Borde Sverige ha vunnit?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev