Malmö FF åkte på brakförlust

FOTBOLL Malmö FF:s tränare Uwe Rösler fick sig en riktig tankeställare på fredagen. IFK Norrköping slog SM-guldfavoriten med förkrossande 4–1.

Det var visserligen ett MFF, som inledde bäst i träningsmatchen på Östgötaporten arena. Den första halvtimmen satt presspelet som det skulle, och man fick följdriktigt ett ledningsmål.
Efter ett vackert klapp-klapp-spel av Andreas Vindheim, Erdal Rakip och Marcus Antonsson, kunde till slut comebackande Guillermo Molins retfullt enkelt sätta dit 1–0-bollen.

Men därefter var det slut på det roliga för Di Blåes spelare den här dagen. IFK Norrköping började trilla boll och sätta sitt effektiva kortpassningsspel.
Redan i halvtid kändes det avgjort. Då hade östgötarna gjort tre baljor, först genom Jordan Larsson, sedan ett självmål av Lasse Nielsen, och slutligen ett mål av Kalle Holmberg.
– Vi har mycket erfarenhet i laget så vi ska inte tappa en ledning på det sättet, sa Uwe Rösler efter den oväntade brakförlusten.
I andra halvlek inledde MFF optimistiskt och hade två avslut i stolpen. Men sedan gick det mesta i stå.
– I andra halvlek fick vi inte in det där målet som hade gett oss ett välbehövligt lyft. De straffar oss när vi gör misstag och vi måste utvärdera varför vi inte kan hålla koncentrationen över 90 minuter, säger Rösler.

Lasse Nielsen hade en riktigt tung dag, och i slutminuterna drällde dansken med bollen, vilket gjorde att Pontus Almqvist knyckte den och satte dit 4–1 bakom Johan Dahlin.
Frånvaron av lagkaptenen Markus Rosenberg och Anders Christiansen satte tydliga avtryck i MFF:s darriga och idéfattiga spel.
– ”AC” fick känningar i ryggen igår, och vi valde att inte ta några risker. Han ska få behandling och vila så att han är redo att träna nästa vecka, säger Uwe Rösler.