Gäng rånade tre män på en kvart

Malmö Inom loppet av 15 minuter utsattes tre personer för rån och rånförsök vid korsningen Kornettsgatan och Kungsgatan i Rörsjöstaden.

Fem eller sex yngre personer försökte först råna en i 50-årsåldern vid 22.15-tiden. De gick fram och slog mannen i ansiktet. Han sprang då ifrån platsen. Rånarna sprang först efter, men gav sedan upp.

Bara fem minuter senare rånades en man i 30-årsåldern. Även här blev offret slaget i ansiktet. Sedan tog de mannens hörlurar, innan han kunde springa från platsen.
Det sista anmälda rånet inträffade halv elva. En man i 45-årsåldern kom cyklande på Kungsgatan. När han skulle cykla förbi gänget blev han omkullsparkad. Mannen sprang från platsen och lämnade kvar sin cykel. Den tog rånarna i stället hand om.

– De verkar ha befunnit sig i området vid den tiden och försökt råna förbipasserande. Om någon sett eller hört något är vi intresserade av att de hör av sig till oss, säger Jimmie Modin, presstalesperson på Malmöpolisen.
De misstänkta rånarna var killar i 16-20-årsåldern, men det finns också uppgifter om att en tjej ska ha medverkat.

Dagens fråga

Eurovision: Borde Sverige ha vunnit?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev