Clara Lerby från Kungälv till Lugi

HANDBOLL I senaste matchen låg hon bakom Kungälvs skrällseger mot Lugi. Nu värvar Lugi talangfulla kantspelaren Clara Lerby.

Lugi meddelade på fredagen att man gjort klart med Clara Lerby. Ett tvåårskontrakt är tecknat med vänstersexan från Trelleborg.
Clara Lerby född 1999 spelar idag i Kungälv och såg senast till att Lugi blev utan poäng i mötet mellan lagen och valdes till matchens lirare.

Lundaklubben skriver i ett pressmeddelande att Lerby var en avgörande spelare med sin vilja och attityd som ständigt gick på genombrott i överraskande moment.
– Clara är en komplett kantspelare, har bra teknik, är väldigt snabb och en härlig tjej som kommer bidra med mycket glädje och attityd, säger Dragan Brljevic huvudtränare för Lugis damlag, som har haft ögonen på Clara en längre tid.

Själv förklarar Clara Lerby att hon valde Lugi av flera olika anledningar:
– Jag valde att gå till Lugi för att ta nästa steg och för att få en bättre träningsmiljö. Dragan är en bra tränare som jag tror kan fortsätta utveckla mig och det verkar vara ett gött gäng tjejer. Sen är jag ju en Skånetös från början så det var ett ganska självklart val, säger hon.
– Clara är en spännande spelare som passar bra in i klubbens filosofi och lagbygget med sin härliga energi med långsiktiga mål. Vi är stolta över att hon väljer att utbilda sig vidare i Lugi. Klubben är erkänd för sin talangutveckling och vi är stolta när spelare väljer oss med tydliga mål för sin karriär, både på och utanför handbollsplanen, förklarar Lugis klubbchef Patrik Bengtsson.

Dagens fråga

Är du mörkrädd?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev