Gamla lagkamraterna Henrik Hetta och Stefan Warg (numera i Örebro) rök ihop i den första perioden. Foto: Andreas Hillergren/TT

Redhawks klart för kvartsfinal

MALMÖ Malmö Redhawks är klart för SM-kvartsfinal. Efter att ha besegrat Örebro hemma med 3-1 samtidigt som Luleå slog Växjö tog rödhökarna kvartsfinalplatsen på Växjö Lakers bekostnad.

Redhawks öppnade matchen i ett ursinnigt tempo och spelade ut gästande Örebro de första tre-fyra minuterna, men utan att göra mål. Så småningom jämnade Örebro ut spelet något och började hitta in i matchen.
Gästerna jämnade allt eftersom ut skottstatistiken och fick dessutom en fin möjlighet att ta ledningen i spel fem mot fyra i periodens slutminut.
Men Lars Volden som för dagen vaktade hemmakassen skötte sig utmärkt och höll nollan intakt. Skotten slutade 8-10.
– Vi började ganska bra, men sedan kom de in i matchen. Vi måste få upp intensiteten mer. Släppa handbromsen lite till och gå ut och köra, sa Emil Sylvegård i periodpausen.
Den andra perioden var länge den andra lik. Lite mer spel- och chansövertag för rödhökarna, men mycket bök och stök vid sargerna och inget lag som lyckades sätta prägel på matchen på allvar.
Förrän med nio minuter kvar då Lars Bryggman halvvägs in i matchen fick slut på måltorkan med att göra 1-0.
Och bara minuten efter det var det dags igen. Johan Olofsson fick sikta in sig i lugn och ro och slog in 2-0.
Matchen hettade till och lagen brände var sitt friläge. Först Frederik Storm och sedan räddade Lars Volden en jättechans för Örebro.
Med tre minuter kvar av perioden satte Konstantin Komarek 3-0. Komarek som inför matchen utsågs till ”Årets rödhök” av lagets supporterorganisation.
Men Örebro hann reducera, ett friläge som Volden räddade för att sedan vara chanslös på returen.
– Vi hade ett dåligt byte och gav dem ett friläge, det var onödigt. Men vi ska se till och vinna den här matchen, sa Johan Olofsson i periodpausen.
Redhawks började bra även i den tredje perioden, men sedan tog Örebro över och tryckte på rejält. Lars Volden höll dock tätt och saken var klar.
Kvartsfinalen kommer att spelas mot Frölunda.
Inför matchen spreds det rykten om att Redhawkscoachen Peter Andersson, som har ett år kvar på kontraktet, skulle vara aktuell för just Örebro nästa säsong. Det var både P4 Örebro och Sportbladet som gått ut med dessa uppgifter.
Någon kommentar till detta har inte gått att få ännu.