Fredrik Petersen skötte sig utmärkt som mittnia när IFK Ystad slog Hammarby och säkrade nytt handbollsligakontrakt. Foto: Andreas Hillergren/TT/ARKIV

Kontraktet säkrat

HANDBOLL Efter 13 raka förluster kom så äntligen en bortaplansseger för IFK Ystad.
På kuppen säkrade ”di röe” nytt handbollsligakontrakt.

Den onda trenden bröts i Eriksdalshallen i Stockholm, där IFK Ystad på torsdagskvällen tog en efterlängtad seger på bortaplan. 24-23 skrevs IFK:s segersiffror till.
– Eftersom Kristianstad slog Önnered hade vi säkrat nytt kontrakt även om vi förlorat, men det känns oerhört skönt att vi gjorde det på egen hand, säger Kenneth Andersson, IFK Ystads tränare.
I paus låg IFK under med 6-11.
– Försvarsspelet var bra, men framåt såg det inte klokt ut, tycker Kenneth.
– Efter paus skärpte vi oss bakåt samtidigt som vi fortsatte vårt fina anfallsspel.

En kvart från slutet var IFK Ystad ikapp och förbi vid 16-15. Sedan släppte de aldrig greppet.
– Det såg klart ut, men Hammarby vägrade vika ner sig. På slutet blev vi lite sega, tog inte lägena och spelade på klockan, meddelar Kenneth.
– Båda lagen behövde vinna och det var mycket nerver med i bilden. Att vi vann var viktigt. Nu ska vi försöka lura till oss ännu en vinst i sista omgången. Det finns ju olika sätt att komma tia på.

För IFK var det ändå en seger med smolk i glädjebägaren. Jesper Gustavsson gjorde comeback, men slog upp den knäskada som hållit honom borta från planen den senaste tiden.
– Vi får se vad undersökningen ger för besked, säger Kenneth med viss oro i rösten.
Målvakten Marcus Cleverly var bra, Fredrik Petersen duktig som mittnia i Henrik Knudsens sjukdomsfrånvaro och Christoffer Nilsson, nio mål på elva avslut, strålande på vänsterkanten.

Sportresultat

Sport i dag