Jo Inge Berget är med i truppen till Norrköping och förväntas få speltid. Foto: TT/Arkiv

Dags för Berget – med i truppen

FOTBOLL När Malmö FF träningsmatchar mot IFK Norrköping på torsdagen är det dags för Jo Inge Berget att få speltid och därmed göra debut i sin andra sejour i klubben.

Efter torsdagens träning på plan 9 på Stadionområdet berättade Uwe Rösler att nyförvärvet Jo Inge Berget kommer att få speltid mot IFK Norrköping.
– Jag vet vad han är kapabel till och nu gäller det bara att få igång honom. Vi kunde välja mellan att hålla honom hemma och köra konditionsträning eller ge honom speltid. Vi beslutade att ta med honom, bland annat eftersom Antonsson och Strandberg spelat mycket på sistone, säger Uwe Rösler.

Förra säsongens allsvenska tvåa IFK Norrköping ses av många som en av de starkaste guldkandidaterna även den här säsongen. Det innebär att MFF får en riktigt tuff värdemätare i den här träningsmatchen på bortaplan.
– Utan att kritisera tidigare lag som vi mött så är Norrköping ett hack upp. Jag förväntar mig att de ska tillhöra toppen i serien och de har gjort några vassa värvningar, exempelvis Christoffer Nyman. Det blir ett bra test för oss, förklarar Uwe Rösler.
En av anledningarna till att man nu möter IFK Norrköping borta är att laget spelar på konstgräs, vilket MFF uppenbarligen tycker att man behöver träna lite extra på.
– Det är bra att vi övar oss på alla underlag som vi kommer att spela på under året. Om man ska vinna ligan behöver man behärska och vara bra på alla sorters underlag, förklarar Rösler.

Till många MFF-fans stora glädje är nu Guillermo Molins tillbaka i truppen efter sin skada. Däremot saknas fortfarande den skadade trion Markus Rosenberg, Franz Brorsson och Egzon Binaku.
När det gäller den kommande träningsmatchen mot AZAlkmaar borta den 21 mars meddelade Malmö FF under onsdagen att den inte kommer att vara öppen för publik.
”Vi har accepterat önskemål från AZ Alkmaar om att matchen inte ska visas. Det betyder att den inte kommer att streamas eller vara öppen för publik och media” skriver MFF på sin hemsida.

MFF-truppen: Dusan Melichárek, Eric Larsson, Behrang Safari, Sören Rieks, Oscar Lewicki, Fouad Bachirou, Arnór Traustason, Carlos Strandberg, Guillermo Molins, Anders Christiansen, Anel Ahmedhodzic, Rasmus Bengtsson, Romain Gall, Erdal Rakip, Adi Nalic, Marcus Antonsson, Lasse Nielsen, Andreas Vindheim, Johan Dahlin, Jo Inge Berget