Malmös Magnus Persson under onsdagens handbollsmatch i Handbollsligan mellan IK Sävehof och HK Malmö i Partille Arena. Foto: Adam Ihse/TT

HK Malmö nära att tappa jätteledning

HANDBOLL Magnus Persson blev elvamålsskytt när HK Malmö gick upp på andra plats i Handbollsligan.
– Vi kan mycket bättre än så här, säger han efter 33–31 mot Sävehof.

Det blev en match med två olika ansikten i Partille arena, där HK Malmö inledde första halvlek med att göra allt rätt, medan motståndarna såg helt vilsna ut.
Magnus Persson bjöd på stor show och svarade för åtta mål på åtta skott under de första 30 minuterna.
– Vi trycker precis som vi vill göra, tack vare ett starkt försvarsarbete. Då är vi svåra att möta, påpekade en synnerligen nöjd Adam Lönn i halvtidspausen inför C Mores kameror.

Men HK Malmös upplaga 2018/19 är något som närmast påminner om gamla, klassiska ”Swinging Lugi”. Det är svajigt, där starka prestationer varvas med flopp-artade insatser.
Även den här gången gungade det till. Sävehof var ett helt annat lag efter paus, och Magnus Perssons skott var inte lika distinkt längre.
– Jag kom ändå fortfarande till bra lägen, men skjuter lite sämre, säger Persson om missarna.
Tränaren Stian Tönnesen tog time out efter 44 minuters spel vid ställningen 26–22. Men det hjälpte inte för att stoppa läckaget.
När Adam Lönn åkte på en utvisning, så tog Sävehof chansen och gick upp till oavgjort, 30–30.

När det som bäst behövdes för gästerna så klev Magnus Persson in i handlingen och visade mod. Han vågade ta avsluten och blev också belönad. Två raka mål gjorde att HK Malmö svarade för ett avgörande segerryck.
– Det var förstås skönt att sätta två mål, när det stod och vägde. Vi kunde till slut knyta ihop säcken, säger Magnus Persson.
HK Malmö klev därmed förbi Skövde AIK i tabellen upp på andra plats, den som ger viktyig hemmaplansfördel i en femte och avgörande SM-semifinal.

Nu är frågan hur HK Malmös form egentligen ser ut inför SM-slutspelet.
– Vi har en hög högstanivå, men vi har haft svårt att hålla jämnheten, säger Magnus Persson
– Det känns nästan redan som det är slutspel, Vi förlorade mot Skövde senast och är revanschsugna, förklarar han inför måndagens heta möte i Baltiska hallen mot Skövde.
Glädjande för HK Malmö var att skarpskytten Adam Lönn var tillbaka efter den lårkaka som han ådrog sig i måndags mot Alingsås.