15-åring vann ett V86-lopp

TRAV En 15-åring från Halmstad storskrällde inom V86-spelet på Jägersrotravet.
Gustav Johansson körde Marcus Lindgren-tränade Stephanie Divine till seger i V86-3 och la grunden till stora pengar på streckspelet.

V86:an blev svårfunnen den här kvällen och grunden till att det blev 700 000 kronor för åtta rätt lades på Jägersro. En av anledningarna var 15-årige Gustav Johanssons skräll i V86-3.
– Hon skulle få ett snällt lopp och det fick hon. Jag har ju inte rutinen och kunde inte avgöra vem som vann, men vi fick ju ett väldigt fint lopp och jag undrar var dom andra egentligen tog vägen, sa Gustav Johansson efter loppet.
Hemmaprofilerna höll sig väl framme även i övriga avdelningar på Jägersro. V86-inledningen gick till Christoffer Eriksson bakom Ola Samuelsson-tränade Hurricane River som kämpade ner länge ledande Smokin Joe och Lutfi Kolgjini på upploppet.

Joakim Lövgren gjorde allt rätt med Staro Leonardo i långloppet över 3140 meter (V86-5). Bidade sin tid i rygg på ledaren, gick ut på slutvarvet och kopplade säkert grepp in på upploppet även om det inte såg ut att vara något sparat.
– Det är inte hans greje egentligen, det finns bättre distanser, men det kändes som rätt kväll att prova, sa Joakim Lövgren.
Den andra Jägersrosskrällen inom V86 var Thomas Uhbergs fyraprocentare Youngblood Pellini som spurtade starkast till slut i V86-7.
– Jag har väntat på att det skulle bli tillåtet att tävla utan skor för hans del, sa Uhrberg om hästens formförbättring.

På Solvalla satte Ulf Ohlsson sin prägel på omgången med en dubbel. Han vann med amatörtränade Upstream och med Reijo Liljendal-tränade överraskningen Camilla Pellini.
De övriga avdelningarna vanns av Erik Adielsson bakom Svante Båth-tränade Bottnas Easy Cash och av Jorma Kontio med Timo Nurmos-tränade Ile Saint Louis.
Team Kolgjini hade lite stolpe ut inom V86, men tog en dubbel utanför riksspelet med treårige Sashay My Way och Upset Face, båda körda och tränade av Adrian Kolgjini.
Dagens tre första lopp gick till far och son Untersteiner. Johan vann med Pastore Bob och Osborn Trot medan pappa Peter satte dit Posh Shopping i ett lopp där han närmast besegrade just sonen Johan (Nina Ginto).