Tjuvar slog till mitt under fotbollsmatch

Höllviken En mängd mobiler, dyra jackor tillsammans med en guldkedja värd 40 000 kronor och ett dykarur värt 28 000 kronor blev bytet när tjuvar slog till mot ett omklädningsrum i Höllviken medan match pågick.

BK Höllviken och Rydsgård AIF möttes för en seniormatch på fredagskvällen i Höllviken när gärningsmännen tog sig in i den väl låsta klubbbyggnaden.
I skydd av mörkret och medan matchen spelades på en av planerna längst bort från omklädningsrummen bröt en eller flera okända gärningspersoner upp dörren till klubbhusets huvudentré tog sig sedan vidare in i byggnaden. Enligt polisen ska de därefter ha brutit sig in i omklädningsrummen där närmare 40 herrspelare från de två lagen bytt om.

Inbrottet som upptäcktes vid 20.30-tiden på fredagskvällen hade på måndagens morgon hittills genererat sexton anmälningar till polisen och det rör sig om stora värden.
En enskild spelare i 30-årsåldern har polisanmält att han blev av med kläder och tillhörigheter för sammanlagt 88 340 kronor.
Bland annat blev han bestulen på en klocka av märket Tag Heuer värd 27 950 kronor, en vinterjacka, mobiltelefon, skärp och korthållare av märket Gucci samt ett tungt guldhalsband värt 40 000 kronor.

Ytterligare en person har ensamt blivit bestulen på mobiltelefon, smycken och kläder för 32 000 kronor, medan övriga bestulna har uppgett förlorat gods värt mellan 5 och 15 000 kronor.
– Det finns lösa uppgifter om att man ska sett fyra killar springa därifrån, säger Vellinges kommunpolis Jörgen Sjåstad, som räknar med att fler än de som hittils vänt sig till polisen kommer att göra stöldanmälningar.
Enligt kommunpolisen ska ingen ha larmat polisen vilket innebär att ingen brottsplatsundersökning gjorts i anslutning till inbrottet.
– Då hade vi möjligen kunnat hitta misstänkta i bilar eller i anslutning till bussar, säger Jörgen Sjåstad.

Han konstaterar att den här typen av inbrott kommer och går i perioder, men brukar komma lite senare när säsongen dragit igång ordentligt. BK Höllviken har tidigare drabbats av inbrott liksom flera andra föreningar men även skolor med verksamhet i idrottshallar och omklädningsrum i både Vellinge, Svedala samt Trelleborg.
De som sysslar med den här typen av inbrott och stölder i idrottslokaler vet dock att det finns värdefulla byten i form av både kläder mobiler och andra tillhörigheter som lämnas kvar medan matcher pågår.
– Men jag tror inte det rör sig om några internationella grupperingar som åker runt. De har nog svårt att hålla koll på när och var matcherna spelas, säger Jörgen Sjåstad.

BK Höllviken har nu för avsikt att gå ut med information om att inga värdesaker ska lämnas kvar i omklädningsrummen under varken match eller träning. En diskussion kommer även att föras med anläggningens ägare som är Vellinge kommunen, som äger anläggningen, om möjligheter att säkra upp lokalerna.

Dagens fråga

Är du mörkrädd?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev