Malin Sandberg går från Önnered till H65 Höör nästa säsong. Foto: Christoffer Borg Mattisson

H65 Höör värvar framtidslöfte

HANDBOLL H65 Höör värvar superlöftet Malin Sandberg från Önnered till nästa säsong. Samtidigt går Anna Bardis den omvända vägen.

Anna Bardis kom till H65 Höör från Eslöv inför säsongen 2017/18 och var med om att vinna SM-silver. Men mittnian har inte riktigt fått ut den kapacitet som hon visade i Eslöv.
– Tiden i H65 Höör har varit rolig och utvecklande, även om jag haft en del skador och inte fått den speltid jag hoppats på, säger Bardis i ett pressutskick.
Nu laddar hon om med spel i Önnered, och hoppas få en nytändning med flytten till Göteborg.
– Jag ser fram emot ett nytt spännande kapitel i min karriär, en slags nystart med en roll där jag får ta mycket ansvar.
– Men nu har jag fokus på Skurumatchen på fredag och kommande slutspel. Siktet är inställt på guld.

Inte sedan Jasmina Djapanovic la av har H65 haft en vänsterhänt niometersspelare. Nu värvar man Önnereds vänsterhänta Malin Sandberg.
Hon är född år 2000, och med i samma ungdomslandslag som Isabelle Andersson, Skurutjejen som också är klar för H65 nästa säsong.
H65-tränaren Ola Månsson tror mycket på Malin Sandberg.
– Jag ser potential i henne. Hon kan läsa spelet, och jag ser likheter mellan henne och Emma Lindqvist. Det finns storlek, vilja att träna och spelförståelse i både anfall och försvar.
– Det kommer att ta tid för henne att ta en startplats i H65, men det är ett namn för framtiden.

Malin Sandberg började lira handboll i Kärra som sexåring, och 2016 flyttade hon till till Partille och Sävehof för att året efter gå till Önnered och spela sina första seniormatcher.
Hon blir den fjärde Önneredaren i H65 efter Victoria Larsson, Evelina Källhage och Sofia Hvenfelt.
– Jag ser det som ett bra steg i min utveckling att gå till H65. Jag har hört mycket positivt om Ola Månsson. Han ställer krav på vad han vill och det är viktigt för att utvecklas.
– Sedan lockar det att få spela och träna med de bästa spelarna så klart. Och att H65 satsar på Europacupspel betyder mycket.

Önnered är klart för SM-slutspelet i år, men för egen del tycker Malin Sandberg att de kunde ha gått bättre. Hon ställer höga krav på sig själv.
– Jag är inte nöjd med min säsong ändå. Speltiden har varit bra, men sett till avsluten är jag inte nöjd. Även den fysiska biten vill jag förbättra.
Nu hoppas hon ta nya steg spelmässigt på skånsk mylla.
– Jag vill utvecklas på träningarna först och främst, sedan är speltiden en bonus. Spelsinnet sätter jag främst. Jag har en blick för spelet som jag försöker att utnyttja.
– Sedan har jag en inställning och en mental styrka, där jag vill verkligen bli någonting inom handbollen.

Malin Sandberg går det sista året på Katrinelundsgymnasiet med handbollsinriktning.
– Jag kommer att bo i Lund och hitta någonting att studera vid sidan av handbollen, berättar hon.
– Att jag känner flera personer i laget är så klart en trygghet. Det är ett stort steg att flytta till något helt nytt, men det är också det här som jag vill göra.

Hur är det att möta H65 Höör?
– Det är tufft. De är fysiska, snabba och spelar rolig handboll med mycket fart. Man är alltid helt slut efter matcherna mot dem. Dessutom är det bra tryck på läktarna. Jag gillar att det känns så familjärt.
Sedan tidigare är det klart att Mikaela Mässing lämnar H65 för spel i tyska Thüringer. Nyförvärv är, förutom Malin Sandberg, Irma Schjött (Västerås), Victoria Larsson (Önnered) och Isabelle Andersson (Skuru).
På fredag kväll är det seriefinal mellan H65 och Skuru i sporthallen i Höör, en match som redan är utsåld.

Dagens fråga

Är du mörkrädd?

  • Nej (75%, 442 Röster)
  • Ja (25%, 147 Röster)

Antal röster: 589

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev