OS-hjälten Dalibor Doder återvänder till svensk handboll. Den 39-årige Malmösonen kommer representera Ystads IF från och med nästa säsong. Foto: Janerik Henriksson/TT/arkiv

Bolltrollaren Doder nu klar för Ystads IF

HANDBOLL Här är nyheten som får Ystads IF att våga hoppas på nytt SM-guld.
Spelmotorn Dalibor Doder återvänder till Sverige för att förstärka YIF som spelare i två plus ett år.

– Jag har valt att flytta hem från Tyskland och Minden för att jag tror på YIF och dess verksamhet, säger snart 40-årige Doder i ett pressmeddelande från föreningen.
– Känner att jag har mer att ge och vill gärna vara med på YIF:s resa med allt vad det innebär. Det finns en bra mix i laget med gammalt och ungt samt även egna produkter och invärvade spelare som kan göra något riktigt bra tillsammans.
– Att både Anders (Persson) och Kim (Andersson) spelar i laget betyder såklart också väldigt mycket.

I Dalibor Doder får Ystads IF en meriterad spelare som bland annat gjort 146 A-landskamper, tagit OS-silver i London 2012 och varit proffs i tre utländska klubbar.
Malmösonen representerade Sverige i sex mästerskap mellan 2008 och 2012. I VM 2011 blev han dessutom utsedd till turneringens bästa mittnia.
För tillfället briljerar 39-åringen i Bundesliga där GWD Minden fått dra nytta av hans trollkonster de nio senaste åren.
– Att få hit en spelare som Dalibor betyder oerhört mycket för oss. Dalibor är en irrationell spelare som kommer göra alla spelare ett snäpp bättre, konstaterar Marcus Lindgren, sportsligt ansvarig i YIF.
– Han tillför väldigt mycket rutin och erfarenhet som passar bra in i vårt lag. Dessutom är han en stor bolltrollare och förhoppningsvis kommer Ystadpubliken att få njuta på läktaren av Dalibors spel.
Dalibor Doder gläds åt att vara tillbaka i Sverige och få representera Ystads IF.
– Jag ser verkligen fram emot kommande säsong och hoppas mycket på framtiden både för mig själv och YIF.

På planen såg Jerry Hallbäcks manskap också till att studsa tillbaka efter tre raka förluster och hemmabesegra Redbergslids IK med 32-29 (15-13).
Två oerhört viktiga poäng för tabellfemman som jagar topp 4.
– Jättebra långt in i andra halvlek, men sedan tappade vi på slutet. Det gav lite smolk i bägaren efter en annars fin match, sa femmålsskytten Hampus Andersson i C More.
– Samtidigt är vi superglada över segern mot ett starkt Redbergslid.

Dagens fråga

Ska du på utlandssemester i vinter?

Loading ... Loading ...