Jumbon Timrå fick överraskande Malmö Redhawks på fall i lördagens SHL-match. Foto: TT

Tung förlust för blekt Redhawks

ISHOCKEY Malmö Redhawks svarade för ett riktigt bottenapp borta mot Timrå och föll med 1-2. Därmed blev det inte ett enda poäng på bortaturnén.

– Det känns tungt förstås. Tufft att bli utan poäng när vi ändå svarar för en prestation på en rätt så hög nivå, sa Redhawkscoachen Peter Andersson till C More efter slutsignalen.
Spelmässigt var det kanske inte så mycket att klaga på, rödhökarna hade det mesta av spelet och snurrade friskt i Timråzonen – men utdelning målmässigt fick man inte.

Förlusten ska också ses i ljuset av att Timrå inte vunnit hemma sedan den 24 november. Ett riktigt bottennapp av Malmö Redhawks att förlora alltså.
— Vad ska man säga? Det var bra målvaktsspel emot oss. Vi bör naturligtvis göra mer än ett mål här i dag. Vi borde ha vunnit matchen, konstaterade Peter Andersson.
Timrå tog ledningen tidigt i matchen på en snabb omställning och lyckades sedan hålla 1-0 till den första periodpausen.
I den andra perioden kunde Konstantin Komarek kvittera efter knappa fyra minuters spel efter det att Frederik Storm rundat kassen och serverat en smörpassning.
– Målvakten hade tappat klubban och jag kände att det skulle bli lätt att få igenom pucken. Ett skönt och viktigt mål, men vi måste bli mer aggressiva i den sista perioden, sa Storm efter period två då det stod 1-1 på resultattavlan.

Men det var inte Malmö Redhawks som gjorde matchens nästa mål, utan hemmalaget vars Anton Wedin åter svarade för en stark prestation.
Timrå kunde dessutom ha gjort ytterligare ett mål, men samme Wedin lyckades inte sätta sin straff mot Oscar Alsenfelt i Malmökassen.
Bortaturnén med matcher mot formsvaga lag som Brynäs och jumbon Timrå gav alltså inte ett enda poäng i utdelning för Malmölaget som jagar en kvartsfinalplats i SM-slutspelet.
Nu väntar närmast derby mot Rögle hemma i Malmö Arena, men den matchen ville Peter Andersson inte prata om efter lördagens drabbning.
– Det blir en match med en helt annan karaktär, men det får vi prata om när det blir dags.