MFF i ledning mot Kalmar

Fotboll Malmö FF träningsmatchar mot Kalmar FF på Stadion med start klockan 15.

Uwe Rösler har tagit ut en ganska förväntad startelva till matchen. Det som är avvikande mot en förväntad bästaelva är att Anders Christiansen och Arnór Trausatson startar på bänken medan Erdal Rakip spelar från start samt att Eric Larsson startar i stället för Andreas Vindheim i backlinjen.

Jo Inge Berget är inte med i truppen, inte heller skadade Markus Rosenberg, Guillermo Molins och Franz Brorsson.

Uppställningen är formerad enligt fyra-fyra-två.

Efter dryga fem minuters spel tog MFF ledningen. Ett bra anfall slutade med ett skott på mål som KFF-målvakten tvingades lämna retur på och då slog Eric Larsson till med ett hårt direktskott.

Det står 1-0 till MFF i halvtid. Hemmalaget har haft det mesta av spelet, men de riktigt heta målchanserna var få i den första halvleken.

Carlos Strandberg visar fortsatt bra form efter sitt hattrick mot Brentford och var inblandad i flera bra MFF-anfall, bland annat ett riktigt snyggt där Strandberg skickade bollen till Marcus Antonsson som direktskarvade till Sören Rieks som dock inte lyckades med sitt avslut.

Kalmar FF hade några hyfsade hörnor som dock nickades bort men utöver det skapade gästerna i princip ingenting alls framåt utan fick mest fokusera på defensiven.

Kalmar FF inledde den andra halvleken lite mer offensivt och hittade ett par skapliga lägen. I den 51:a minuten lyckades Rasmus Bengtsson i absolut sista sekunden slå undan ett friläge till en hörna.

Två minuter senare hittade emellertid KFF fram i ett nytt friläge och det bar sig inte bättre än att MFF-målcvakten Johan Dahlin orsakade en straff.

Den satte Kalmars Romario Pereira Sipiao säkert till 1-1.

I den 65:e minuten gjorde MFF ett dubbelbyte. Erdal Rakip och Sörern Rieks gick ut och ersattes av Anders Christiansen och Arnór Traustason.

I den 69:e minuten kom Carlos Strandberg fri, men blev nerdragen i skottögonblicket och domaren dömde utvisning – och straff. Kalmars Fidan Aliti fick kliva av planen och Marcus Antonsson satte stenhårt straffen i nättaket. 2-1 till MFF.

I den 72:a minuten gjorde MFF sitt tredje byte. Carlos Strandberg ersattes av Adi Nalic.

I den 76:e minuten byttes Behrang Safari ut, Oscar Lewicki gick ner i backlinjen och Romail Gall byttes in på mittfältet.

I den 83:e minuten ersattes Eric Larsson av Andreas Vindheim.

Bytena gav MFF ny energi och efter en darrig inledning av andra halvlek tog hemmalaget över både bollinnehav och initiativ offensivt. Ett allt mer defensivt Kalmar försvarade sig emellertid bra med tio man på planen och hade faktiskt en skaplig kvitteringschans på stopptid. Matchen slutade 2-1.

Startelvan: Johan Dahlin – Behrang Safari, Rasmus Bengtsson, Lasse Nielsen, Eric Larsson – Sören Rieks, Oscar Lewicki, Fouad Bachirou, Erdal Rakip – Marcus Antonsson, Carlos Strandberg.