Nina Lennergren är ny MP-ordförande. FOTO: PRIVAT

Kvinna vald till ny ordförande för MP

KÄVLINGE Miljöpartiet har fått en ny ordförande genom 44-åriga Nina Lennergren, som brinner för de sociala frågorna.

– Jag är utbildad undersköterska och har arbetat inom psykiatriområdet. Dessutom har jag just nu ett familjehem med två ungdomar. Därför har jag ett naturligt socialt engagemang, berättar Nina Lennergren.

Hon har bott i kommunen i 15 år och delar sitt hus i Löddeköpinge med de två ungdomarna och sin yngsta son. Dessutom är Nina Lennergren engagerad i att utbilda sociala tjänstehundar åt Svenska Terapihundskolan i Skåne.
– Jag är ursprungligen från Stockholm men var på besök i Skåne med min familj när jag blev förtjust i Lund och trakten runt om. Då flyttade vi hit, säger Nina Lennergren.
När hon nu tar över som ordförande efter Lars Lundström, som istället blir partiföreträdare, är det efter ett val där Miljöpartiet gick ner från 7,5 procent till 4,5 procent i valet 2018.
– Det betyder att vi har minskat våra mandat från tre till två och har två ordinarie ledamöter i Bygg- och miljönämnden och Arbetslivs- och fritidsnämnden samt några suppleantplatser.
– Men vi hänger inte läpp utan tänker kämpa för att nå ut till Kävlingeborna, säger Nina Lennergren.

För att få fler medlemmar planerar partiet bland annat att bjuda in allmänheten och ordna olika föreläsningar på miljötemat.
Det första tillfället sker den 1 April klockan 18.00 i Lilla Kulturhuset i Kävlinge då Anders Ödman, docent vid Institutionen för arkeologi och antikens historia vid Lunds Universitetet ska prata om ”Ingenting är längre som förut!”
Föreläsningen handlar om vårt ”ständigt föränderliga” Skåne där klimat, teknik, population, näringar och urbanisering aldrig är som det varit och aldrig blir det.
Nina Lennergren hade bara varit aktiv i ett och ett halvt år i Miljöpartiet när hon vid årsskiftet fick en ordinarie plats i Arbetslivs- och fritidsnämnden.
Nu har hon också en framträdande roll som ordförande för Miljöpartiet Kävlinge.

– Jag blev jätteglad för förtroendet och ser fram mot att arbeta för Miljöpartiets politik. Trots förlusten i valet ska vi nu tänka framåt, påpekar Nina Lennergren.
Vid partiets årsmöte togs också beslutet att alla förtroendevalda ska avsätta fem procent av sitt politikerarvode till något välgörande ändamål som handlar om djur och natur, kommande generationer eller världens alla människor.

Dagens fråga

Eurovision: Borde Sverige ha vunnit?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev