YIF hoppas på revansch i kväll

HANDBOLL Ystads IF har inte gett upp hoppet om att nå målsättningen att komma tvåa i Handbollsligans grundserie. Men då gäller det nog att ta poäng – och helst vinna – hemma mot IFK Kristianstad.

Med bara fem matcher kvar av grundserien har det blivit riktigt tajt i kampen om andraplatsen.

Just nu ligger Skövde där med tre poäng mer men också en match mer spelad. Men även HK Malmö ligger före YIF, på målskillnad.
– Vi hade ett slagläge i tabellen i senaste bortamatchen mot Alingsås men lyckades tyvärr inte mäkta med en vinst och vi åkte hemåt rejält besvikna, men väldigt revanschsugna, berättar YIF-tränaren Jerry Hallbäck för YIF:s hemsida.

I matchen dessförinnan, hemma mot Hammarby, blev det emellertid en stabil seger. Och nu väntar alltså en ny hemmamatch, även om suveräna serieledaren IFK Kristianstad självklart blir en tuff nöt att knäcka:
– Det skall bli spännande att se vad det blir för förändringar i spel och spelartrupp efter hand när ”Ljubo” (nye IFK-tränaren Ljubomir Vranjes) får sätta sin prägel på laget. Just nu blir det säkerligen inte så stora förändringar med tanke på att övergången sker succesivt, så vi tar oss an uppgiften med det vi redan vet och kan påverka; ett starkt IFK med bra bredd och många oerhört skickliga individer, förklarar Jerry Hallbäck.

YIF har förlorat årets tidigare båda möten med IFK Kristianstad. 18-24 hemma i september och i Kristianstad vann IFK med 26-23.

Dagens fråga

Såg du första avsnittet av På spåret?

Loading ... Loading ...