Viktigt derby för IFK Ystad

HANDBOLL IFK Ystad behöver ta poäng – men skadesituationen i truppen är fortfarande besvärlig inför det viktiga derbyt mot Lugi.

– Vi hade flera spelare borta mot Skövde senast och det finns risk för att det kan bli så igen. Jag vet faktiskt inte ännu, förklarar IFK-tränaren Kenneth Andersson.
Mot Skövde saknades viktiga målskyttarna Henrik Knudsen och Jonathan Mollerup samt mittsexan Emil Berggren. oerhört tunga avbräck, vilket också märktes i matchen.
Mot Lugi är Berggren tillbaka, men i samband med tisdagsträningen fanns det fortfarande frågetecken för de andra.
–Jag hoppas att de kan spela, men det gjorde jag inför förra matchen också. Vi får helt enkelt se under uppvärmningen. Det är klart att det är oerhört viktiga spelare för oss, de gjorde 17 mål tillsammans mot YIF, förklarar Kenneth Andersson.
Hans lag besegrade Lugi i första mötet mellan lagen i höstas, på hemmaplan, men förlorade klart senast i Lund.
– Så vi har revansch att utkräva och det är ju det vi får gå för oavsett hur det ser ut på spelarfronten. Båda lagen har ganska bra koll på varandra och det borde bli en ganska jämn och tät match.
– Sedan är det klart att vi behöver börja ta poäng igen, för lagen under oss börjar röra på sig nu. Det drar ihop sig, konstaterar Kenneth Andersson. (SkD)

Dagens fråga

Har du börjat köpa julklappar än?

Loading ... Loading ...