The Prodigy. Pressbild

Lyckad skräck om besatt underbarn

Recension

The Prodigy
Regi: Nicholas McCarthy
Medverkande: Jackson Robert Scott, Taylor Schilling med flera

Efter filmer som Omen, Exorcisten och Rosemarys Baby lärde vi oss att barn inte nödvändigtvis är små änglar. Faktum är att en hel genre byggdes upp på barn som blev besatta av onda andar och demoner och resultaten blev ömsom vin och ömsom vatten.
Till slut gjorde publiken tummen ner och genren lades på is … tills nu tydligen.

Glädjande nog är The Prodigy en lyckad comeback. Den här gången handlar det dock inte om en demon utan ett annat tema: reinkarnation. Inledningsvis får vi se en kvinna fly undan en seriemördare som sedan skjuts till döds av polisen. Handlingen förflyttas till en lycklig ung familj som väntar barn som blir en pojke som får namnet Miles.
Miles visar sig inte bara vara ett underbarn utan också besitta ondskefulla krafter, något som har att göra med att han ser dagens ljus i samma ögonblick som nämnde seriemördare lämnar det jordiska.

Regissören Nicholas McCarthy håller storyn i strama tyglar och försöker inte i onödan köpa billiga poänger på att skrika bu i tid och otid.
Ofta faller skräckfilmer tungt på att skådespelarna är lämnade åt sitt öde av regissören men den här gången har han fin draghjälp av unge Jackson Robert Scott som Miles och Taylor Schilling som hans ångestfyllda mamma.
En skräckfilm värd namnet med andra ord.

The Prodigy
Regi: Nicholas McCarthy
Medverkande: Jackson Robert Scott, Taylor Schilling med flera

Läs mer: