Arkivbild

Bilen var väck när de vaknade

SVEDALA Familjen Camara från Svedala blev bestulen på sin Audi A6 som stod parkerad på uppfarten utanför huset.
Nu hoppas de på att den efterlysta bilen ska hittas så fort som möjligt. Under tiden tvingas de lösa situationen med en hyrbil.

– Min man skulle iväg till jobbet klockan fem när han kom ut och såg att bilen var borta. Han kom in och trodde först att jag gömt den eller ställt den någon annanstans, berättar Eleonore Camara.

Men så var det inte. Bilen, en Audi A6, var stulen och fortfarande på fredagen finns inga spår efter familjens bil.
Någon gång under kvällen eller natten mot torsdagen har den stulits från uppfarten på Annedalsvägen i Tegelbruksområdet i Svedala. Hur stölden gått till förstår de inte eftersom bilen var låst och inga spår efter krossat glas har de upptäckt på uppfarten.

– Det känns så himla onödigt och vi förlorar ju en massa pengar på det här, säger Eleonore Camara, som tillsammans med sin man fått lösa situationen med en hyrbil.
Audin som omgående efterlystes av polisen har de dock fortfarande förhoppning om ska komma till rätta.
– Men försäkringsbolaget gör inget förrän efter 30 dagar eftersom de kräver tiden för att polisen skulle kunna hitta den. Först då börjar de arbeta med vår anmälan, säger Eleonore Camara.

Svedalas kommunpolis Jan-Ingvar Nilsson konstaterar att den här typen av bilstölder är relativt ovanliga, men att de då och då inträffar.
Skånska Dagbladet har tidigare berättat om bilstölder från bland annat Malmö airport långtidsparkeringar och nyligen stals en bil som parkerats på Ica Maxi från en ägare som var inne och handlade.

– Det är lite av ett nytt modus och de som sysslar med sånt här har sofistikerad teknik till sin hjälp. Bland annat vet vi att de använder sändare som bryter signalen från nyckeln när man låser och lämnar bilen. Du tror bilen är låst när du lämnar den, men det är den inte.
Kommunpolisen konstaterar att en efterlyst bil är ”jättehet” i Sverige och att de därför med stor sannolikhet går direkt utomlands.

I familjen Camaras fall har det visat sig att en liknande bilstöld drabbat ytterligare en bilägare i samma område.
– Det var visserligen förra året, men det är ju lite konstigt i och med att det inte händer så ofta, avslutar Eleonore Camara.

Dagens fråga

Game of Thrones är slut. Gillade du upplösningen?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev