Eivor NIlsson misshandlades och flera av hennes valpar stals. Foto: Stefan Olofson/ARKIV

23-årig kvinna häktad för valprånet

Önnestad/Kristianstad Den 23-åriga kvinnan som misstänks för inblandning i valprånet i Önnestad ska förbli i häktet. Det blev resultatet av fredagens omhäktningsförhandling.

Åklagarens bevisning mot kvinnan har under veckan stärkts så mycket att hon numera är på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till grovt rån.
– Vi har fått ny information, bland annat från telefonanalyserna, säger åklagaren Christofer Ramqvist, som är förundersökningsledare för det grova rån då sex golden retrievervalpar stals från en kennel i Önnestad.

Under häktningsförhandlingen nekade kvinnan till brott och hon bestred även åklagarens häktningsyrkande.
Christofer Ramqvist räknar med att telefonerna kommer att generera mer information, efterhand som analytikerna går djupare. På en eller flera av dem tror man sig veta att information raderats. Genom att den återskapas hoppas han bland annat hitta de valpar som fortfarande är borta.

– Det är svårt att tro att de inte haft kontakt med köparna via telefon, säger Christofer Ramqvist.
Senast den 1 mars ska åtal vara väckt mot såväl den 23-åriga kvinnan som de två män, en 27-åring från Sjöbo och en 34-åring från Göteborg, som redan är häktade, misstänkta för det grova rånet.

Dagens fråga

Kan du prata fler språk än svenska?

Loading ... Loading ...