Sören Rieks i farten i matchen mellan Chelsea och MFF. Foto: TT
Stamford Bridge förbereder sig för match. Foto: TT

Äventyret över för Malmö FF

FOTBOLL Europaäventyret är över för den här gången för Malmö FF. Laget gjorde en riktigt stark första halvlek i returen mot Chelsea, men sedan åkte Markus Rosenberg på en skada, Rasmus Bengtsson fick rött kort och MFF föll till slut med 0-3 i London. Sammanlagt 1-5.

– En besvikelse såklart att förlora. Och tungt som det utvecklade sig med skada på Mackan och sedan ett rött kort. Jag känner ändå stolthet över det här dubbelmötet. Vi känner att vi är där, men synd att vi inte får utdelning på vår press. Det märktes att de blev frustrerade då, sa Marcus Antonsson till Kanal 9 efter matchen.
– Det låter kanske konstigt när vi förlorar med 3-0 men vi känner ändå stolthet över att kunna störa ett lag som Chelsea.

MFF-tränaren Uwe Rösler fick först och främst svara på om hur läget var för Markus Rosenberg efter skadan:
– Jag har pratat med honom och jag tror inte att det är allt för allvarligt, men jag vet inte när han kan vara tillbaka, sa han.
Om matchen i sin helhet:
– Mycket gick fel i den andra halvleken, vi förlorade vår ledare, fick ett rött kort och en ytterligare spelare skadad (Rieks) som vi inte kunde byta ut. Men jag är stolt över vår sejour i Europa League och hur vi presenterade svensk fotboll och hur våra fans visade prov på vår läktarkultur.
– Vi kommer att lära oss av det här och bli starkare i framtiden. Nu siktar vi närmast på Svenska cupen som jag vet att klubben inte vunnit på länge.

Tio minuter in på den andra halvleken drog Willian upp en attack på sin vänsterkant, slog in bollen i straffområdet där Oliver Giroud slank förbi sin uppvaktning och kunde lägga in 1-0.
Det var nära även 2-0 till Chelsea i 64:e minuten, men det hade flaggats för offside.
Markus Rosenberg tvingades precis dessförinnan att gå av efter en skada – ersattes av Carlos Strandberg.
Efter 72 minuter bytte Uwe Rösler ut Arnór Traustason och Marcus Antonsson – de ersattes av Oscar Lewicki och Romain Gall.

Kort därefter åkte Ramsus Bengtsson på ett rött kort (andra gula) och på frisparken som följde skickade Barkley in 2-0 för Chelsea.
– Klart man känner att man sviker laget i det läget, men vi hade det jobbigt i den andra halvleken, sa Ramus Bengtsson.
I den 85;e minuten kom inte helt oväntat 3-0 genom Chelseafansens specielle kelgris Hudson-Odoi. Då hade dessutom Sören Rieks haltat omkrong i några minuter med känningar i sitt knä.
Men de första 25 minuterna var riktigt bra av MFF som satte hög press på Chelsea och vaskade fram ett par riktigt bra lägen.
Rasmus Bengtsson fick första chansen i matchen, men nickade tätt över efter att ha mött ett snyggt inlägg.

I den tolfte minuten betalade sig nästan MFF:s höga press när Markus Rosenberg fick skottläge strax utanför straffområdet men skottet gick tätt utanför. 1-0 til MFF där och matchen kunde ha öppnat upp sig.
Efter en knapp halvtimme började emellertid Chelsea äta sig in i matchen och även om hemmalaget inte skapade några riktigt heta målchanser var ändå känslan att man stabilt höll sin ledning.
Läktarmatchen vann MFF-klacken lätt vilket bör ha gjort avtryck hos Londonborna.

MFF-tränaren Uwe Rösler ändrade ingenting från den första matchen utan startade med exakt samma lag som i Malmö, vilket också innebar att Arnór Traustason hunnit till London efter att ha blivit pappa..
I Chelsea var Kepa sjuk, liksom Pedro. medan David Luiz vilades liksom Jorginho. På bänken fanns Eden Hazard, precis som senast.

MFF:s startelva: Dahlin; Nielsen, Bengtsson, Safari; Rieks, Traustason, Bachirou, Christiansen, Vindheim; Rosenberg, Antonsson.

Chelsea: Caballero; Azipilicueta, Rüdiger, Christensen, Emerson; Kanté, Barkley, Kovacic; Willian, Giroud, Hudson-Odoi.