Nisse Hellberg och hans Wilmer X spelade bland annat på Malmöfestivalen förra sommaren. Foto: Ralph Bretzer

Wilmer X till Helgeå

Festival Förra årets bejublade comebackturné fortsätter denna sommar. Malmös rock n roll-stoltheter kommer till Helgeåfestivalen.

40 år och 1 000 spelningar firades det förra året. Den tusende spelningen klarades av på Sweden Rock och sedan ägnade Wilmer X åt att spela landet runt med nedslag på bland annat Torsjö Live, Malmöfestivalen, borgruinen i Borgholm och Gröna Lund i Stockholm.

När bandet krönte 2018 års jubileums- och comebackår med att ge en releasespelning för boken Wilmer X – 40 år av blues, svett och tårar som precis skulle komma ut. När man gick av scenen tackade Nisse Hellberg för sig med orden:
– Vi ses igen … och det gör vi.
Boken skulle sedan bekräfta att så också blir fallet. Wilmer X kör vidare denna sommar. Och nu står det klart att Hellberg kommer till Helgeåfestivalen tillsammans med Jalle Lorensson, Sticky Bomb, Thomas Holst och Janne Lindén.

Helgeåfestivalens tredje bandsläpp för i år inkluderar gamla mjukhårdrockarna Alien. Bandet som slog igenom 1988 med jättehiten Only one woman är återförenat i sin originalsättning. Dessutom kommer Björn Rosenström.

Sedan tidigare är den forne Twisted Sister-sångaren Dee Snider, Mustasch, Hardcore Superstar, Battle Beast, Corroded, Dead by April och Gul Front klara för Helgeåfestivalen.

Wilmer X kommer också att spela på Sommarrock i Svedala till sommaren.

Läs mer:

Dagens fråga

Är du mörkrädd?

  • Nej (75%, 442 Röster)
  • Ja (25%, 147 Röster)

Antal röster: 589

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev