Polis och räddningstjänst på plats innanför avspärrningarna kring polisens garage på Sallerupsvägen natten till torsdagen. Foto: Johan Nilsson / TT
Polis och räddningstjänst på plats innanför avspärrningarna kring polisens garage på Sallerupsvägen natten till torsdagen. Foto: Johan Nilsson/TT

Två anhållna efter brand vid polisgarage

Malmö Det brann vid polisens garage på Sallerupsvägen vid Värnhemstorget under onsdagskvällen. Någon ska ha tänt eld på flaskor med bensinstoff i.

Garaget blev rökfyllt, men enligt polisen ska det aldrig ha brunnit inne vid bilarna. Röken kom istället från ett utrymme intill.
– Vi fick ett larm klockan 21.42 om att det var rök i garaget och en polispatrull hittade då plastflaskor med bensinstoff i och sannolikt är det någon som har satt fyr i dem, säger presstalesperson Evelina Olsson vid polisens ledningscentral.

Plastflaskorna ska ha anträffats ute på gatan mellan polisens garage och allmänhetens garage på Sallerupsvägen vid Värnhemstorget.
– Det finns ingen som har skadats i samband med händelsen och vi har skickat tekniker till platsen för närmare undersökning, säger Evelina Olsson sent på onsdagskvällen.

Polisen uppger under torsdagsmorgonen att två män har anhållits misstänkta för mordbrand, alternativt sabotage.

Det är den andra attacken mot de rättsvårdande myndigheterna i Malmö på mindre än en vecka. Så sent som i söndags greps en 18-årig man misstänkt för försök till allmänfarlig ödeläggelse vid Rättscentrum.

Läs mer:

Dagens fråga

Brukar du veckohandla?

Loading ... Loading ...

Webbkryss