Kamp mot tiden i valprånet

ÖNNESTAD/SJÖBO Polisen jobbar nu mot klockan för att stärka bevisen mot två av de tre som häktats, misstänkta för inblandning i det grova rån då sex valpar stals.
Dessutom söker man en tredje rånare.

I fredags häktades en 27-åring från Sjöbo, på sannolika skäl misstänkt för det grova rånet den 9 januari då sex golden retrievervalpar stals i Önnestad. Däremot är de andra två, en 34-åring från Göteborg och en 23-årig kvinna från Sjöbotrakten, bara skäligen misstänkta för grovt rån respektive medhjälp till rån.

För att häktningen inte ska hävas måste åklagaren senast på fredag kunna presentera bevis som når upp till den högre misstankegraden så arbetet är intensivt just nu.
– Utredarna har varit inne och jobbat i helgen. Vi håller på med fortsatta förhör av vittnen. Det har dykt upp lite saker efter häktningarna, säger Tommy Börjesson.

Enligt honom handlar det både om uppgifter som framkom under häktningsförhandlingarna och tips utifrån.
Den 30-åring från Hörby som greps samtidigt som de andra har överförts till Lunds tingsrätt, misstänkt för häleri och grov stöld efter att man funnit stöldgods i samband med hans gripande.
– Han är inte högaktuell längre för valprånet, säger Tommy Börjesson.

Enligt kennelägaren var det tre personer rånade henne. Innebär det att ni fortfarande saknar en gärningsman?
– Ja, och vi är inte riktigt på det klara med hur vi ska gå vidare där. Vi håller på och gör lite kontroller, säger Tommy Börjesson.

Polisens it-forensiker, som ska analysera telefonerna som togs i beslag i samband med gripandet, har påbörjat sitt arbete.
– Jag räknar med att kunna få några besked under tisdagen. För att se om vi kan stärka bevisningen, säger Tommy Börjesson.

Läs mer:

www.nsk.se

Dagens fråga

Har du blivit strandsatt vid något tågstopp i år?

Loading ... Loading ...