Tillfällig bro på plats i Hjärup

Hjärup Efter tre timmars hårt arbete under natten till söndagen stod en tillfällig bro på plats på Vragerupsvägen i Hjärup.

Brolanseringen var ett led i arbetet med en fyrspårig järnväg mellan Malmö och Lund.

– Bron kommer fungera som passage över järnvägsspåren och beräknas öppna för trafik i april. Senare i projektet kommer Trafikverket att bygga en permanent bro för Vragerupsvägen, den kommer gå över de nya nedsänkta spåren och blir betydligt lägre och smälter in bättre i miljön än den här tillfälliga, säger Sara Lindström, mediekommunikatör vid Trafikverket i ett pressmeddelande.

Arbetet med den 200 ton tunga bron gick som planerat.

– Alla insatser på platsen har gått bra, både arbetet med att skjuta den stora bron på plats men också med de underhållsarbeten som gjort i samband med att tågtrafiken var avstängd. Bron är på plats och tågtrafiken rullade igång ingen enligt plan nu på söndagsmorgonen, säger Sara Lindström, mediekommunikatör på Trafikverket.

Dagens fråga

Är du mörkrädd?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev