Carlo Emme. Foto: Ralph Bretzer/Arkiv

Grundaren försiktigt positiv till framtiden

Malmö Det är två månader sedan han förklarade klubben död på Facebook efter ännu ett avslag när det gäller alkoholtillstånd.
Men nu har ett försiktigt hopp om framtiden vaknat för Carlo Emme.

– Det känns bra men fortfarande väldigt osäkert. Det är fortfarande så mycket vi inte vet. Vi har ännu inget alkoholtillstånd. Det vi har är glädjen i att vi fortfarande finns. Vad som kommer ske får vi se de närmaste veckorna och månaderna, säger Carlo Emme och understryker att man än så länge gör saker på samma sätt som innan och har samma problem.

Han beskriver att man redan innan samarbetet med Slaktkyrkan och Ulf Johansson hade planer på att expandera. Då var tanken att man skulle köra den tidigare källarlokalen och den nya garagelokalen parallellt. Men allt det föll när alkoholtillståndet nekades.
– Vi hade inte råd med det. Vi kunde inte betala hyran.

Men nu ser en expansion alltså ut att bli verklighet men nu i sammanhängande lokaler istället för snett över gatan.
– Vi har idéer och drömmar som vanligt och den här killen från Stockholm låter oss drömma. Han öppnar dörren för oss igen.
Han understryker att mycket hänger på den gemenskap som föreningens medlemmar utgör.
– De kommer spela en viktigt roll i det vi kommer att bli. Jag tror att vi kommer att skriva framtiden för det här stället tillsammans, precis som vi alltid har gjort.

Kan du beskriva skillnaden i dina känslor nu mellan hur det kändes när du skickade ut det där meddelandet att Plan B var dött?
– De senaste två månaderna har varit väldigt deppiga; psykologiskt men också fysiskt. Vi hade haft stängt i fem veckor och hade tid att låta våra kroppar falla sönder. För två månader sedan var vi fight-mode och adrenalinet pumpade. Nu är vi positiva men väldigt trötta. Mentalt börjar det kännas bättre men det är en lång väg kvar innan vi mår bra igen. Men nu har vi i alla fall något att se fram emot och drömma om.

Dagens fråga

Tycker du om frågesport?

Loading ... Loading ...